"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




luni, 15 iulie 2013

ACARUL PĂUN SE ÎNTOARCE



După trei ani lungi şi chinuitori pentru părinţii bebeluşilor arşi sau mutilaţi pe viaţă în incendiul de la maternitatea Giuleşti, „justiţia“ s-a pronunţat, în sfîrşit, cu mare întîrziere, considerăm noi, în faţa evidenţei faptelor şi a vinovaţilor. Sîntem de acord că trebuie acordate daune morale care nu vor înlocui nicidecum durerea celor care şi-au pierdut copiii nou-născuţi, arşi de vii. Dar, ce să vezi, aceste daune vor fi suportate din banii contribuabilior, din banii plătitorilor de taxe şi impozite care, şi ei, se confruntă cu un sistem de sănătate prost gestionat şi corupt de sus pînă jos. Cei găsiţi suficient de vinovaţi pentru a petrece doi ani în închisoare sînt veritabili „acari păuni“, la rîndul lor victime ale sistemului sanitar, un sistem căpuşat de firme ale clientelei politice. Dacă am căuta mai atent prin actele contabile ale spitalului respectiv, cu siguranţă am găsi tot felul de „achiziţii“, unele inutile, unele la suprapreţ, care nu ar justifica lipsa unui aparat de aer condiţionat performant, de cea mai bună calitate în Secţia de Neonatologie. Şi iată că datorită sistemului putred din sănătate, şi nu numai, contribuabilul român are de suferit şi trebuie să scoată din buzunar, indirect, amenzile aplicate pentru accidentele şi erorile din sistemul sanitar, din justiţie etc. De ce? Pentru că nişte neghiobi s-au încolonat ca turmele şi au pus ştampila de vot tot pe partidele care au distrus România, economic şi instituţional? Pentru că acei neghiobi au pus în fruntea ţării pe unii asemenea lor, incompetenţi, iresponsabili şi fără viziune. Care au lăsat ca, într-un spital de marcă, o singură asistentă să aibă grijă de copilaşii aflaţi în incubatoare, cărora, în orice clipă, li se putea întîmpla orice nenorocire fatală? Mor copii pe capete din cauza unor boli grave, precum cancerul, mor tineri din cauza unor boli care ar trebui să apară abia la bătrîneţe, ne mor bătrînii de foame, de frig şi din cauza lipsei de medicamente. Pe familiile lor cine le despăgubeşte? Sau pe familiile celor accidentaţi mortal de maşini conduse de beizadele, mafioţi sau chiar poliţişti urcaţi băuţi la volan?
Statul român, în goana după bani la buget, numai buni de deturnat în alte scopuri decît în Interesul Naţional, a dat fugă şi a dat legea asigurării obligatorii a locuinţelor. Nu ne ocupăm acum de mafia asigurărilor. Dar, în contextul celor petrecute la Maternitatea Giuleşti, considerăm că, încă de a doua zi, acel Parlament al Ruşinii ar fi trebuit să lucreze la o lege prin care cadrele medicale, unităţile spitaliceşti şi, în general, cei care răspund direct de sănătatea şi viaţa oamenilor să se asigure, obligatoriu, printr-o lege a malpraxis-ului nouă, modernă, îmbunătăţită, faţă de varianta existentă. Înţelegem că o astfel de lege a fost finalizată, într-un tîrziu, şi că are deja o serie de prevederi care vor completa multe lacune ale vechii legi şi vor spori drepturile pacienţilor afectaţi de malpraxis. Ştim că medicii sînt şi ei oameni, supuşi greşelii. Tocmai de aceea, au nevoie de asigurare, ca şi unităţile sanitare. La ora actuală, Spitalul Giuleşti ridică din umeri, neavînd fonduri să plătească amenda. Dacă legea era promulgată la timp, situaţia era cu totul alta şi, în nici un caz, nu ar fi trebuit să treacă trei ani de zile pentru a se face un soi de dreptate. O dreptate destul de strîmbă şi viciată de subiectivism, în care „măgăreaţa“ a căzut tot pe acarul Păun.

RUXANDRA LUNGU
Preşedinta Organizaţiei  de Femei România Mare


ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2775, LUNI 15 IULIE 2013 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu