"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 18 ianuarie 2013

Mesaje primite de preşedintele PRM la cabinetul său din Parlamentul European – Strasbourg



Domnule Corneliu Vadim Tudor,

Mă numesc Viorica Ojog, locuiesc în Bucureşti, Str. Doamna Ghica nr.16, bl. 3, sc. 1, ap. 14, Sector 3, şi mă adresez dvs. cu rugămintea de a mă ajuta să rezolv situaţia fiicei mele, Maria, în vîrstă de 26 de ani. După terminarea, ca şefă de promoţie, a Liceului ,,Dimitrie Leonida", fiica mea s-a înscris la Facultatea ,,Spiru Haret", la specializarea psihologie. Primul an l-a absolvit frecventînd cursurile la zi, apoi, a urmat forma de învăţămînt la distanţă. A absolvit facultatea în anul 2009, cu notele 9 şi 10, iar la licenţă a obţinut nota maximă. În acel an, Ministerul Educaţiei nu a recunoscut acreditarea formei de învăţămînt la distanţă (ID). Am urmărit, în mass-media, derularea procesului dintre cele două instituţii şi am înţeles că Facultatea ,,Spiru Haret" a cîştigat în instanţă. De la Secretariatul facultăţii ni se promitea că totul va fi bine, să avem răbdare, că vom primi diplomele. Anul acesta am fost, din nou, la Secretariat şi mi s-a spus că Diploma de licenţă pentru promoţia 2009 - ID s-a eliberat numai absolvenţilor care au dat, personal, în judecată Ministerul Educaţiei şi Învăţămîntului. Menţionez că situaţia financiară nu-mi permite acest lucru. În prezent, fiica mea se află în situaţia de a fi doar absolventă de liceu, cu bani daţi la Facultatea ,,Spiru Haret" şi cu anii de studiu, pierduţi. Între timp, a absolvit un curs de DTP-Designer şi un altul, de Inspector resurse umane, în speranţa de a-şi găsi un loc de muncă, lucru care nu s-a întîmplat, întrucît, peste tot, se cere experienţă în domeniu. Nu a contat nici faptul că a lucrat, timp de 2 ani, la revista ,,Şapte Seri", ca redactor (de aceea a şi urmat cursurile de DTP-Designer).
Îmi exprim speranţa că mă veţi ajuta să obţin, pentru fiica mea, Diploma de licenţă de la Facultatea ,,Spiru Haret", astfel încît să-şi poată continua studiile, înscriindu-se la un program de master. De asemenea, dacă nu cer prea mult, vă rog să facilitaţi, în măsura în care acest lucru este posibil, angajarea fiicei mele într-un loc de muncă, potrivit pregătirii ei. Vă mulţumesc anticipat şi aştept un răspuns din partea dvs. pe adresa de e-mail menţionată, sau la nr. de telefon 0762637660.

* * *
Stimate domnule Corneliu Vadim Tudor,
Vă transmitem acest mesaj în numele studenţilor români care fac parte anul acesta din promoţia 2012-2013 a Colegiului Europei din Bruges (College of Europe, Bruges).
College of Europe este o instituţie cunoscută de învăţămînt situată în Bruges (Belgia) care oferă studenţilor unul dintre cele mai complete programe de studii europene, variind de la drept european, studii politice şi administrative europene, pînă la relaţii internaţionale şi diplomaţie.
Cunoştinţele dobîndite în cadrul programelor de masterat pregătesc studenţii pentru cariere de succes,  în special în domeniul administraţiei publice europene (instituţii europene), organizaţii non-guvernamentale, administraţii naţionale, birouri de avocatură şi alte organizaţii internaţionale. Printre absolvenţii marcanţi ai colegiului, pot fi menţionaţi Helle Thorning-Schmidt (prim-ministru al Regatului Danemarcei), Nick Clegg (viceprim-ministru al Regatului Unit) sau Alexander Stubb (ministru al afacerilor europene şi comerţului, Finlanda).
În fiecare an, tradiţia colegiului îndeamnă studenţii la organizarea seriei de „Săptămîni Naţionale" (National Weeks), cu scopul de a promova valori culturale specifice fiecărei ţări. Anul acesta, colegiul se bucura de prezenţa a peste 300 de studenţi care aparţin a peste 50 de naţionalităţi. Aşadar, România (reprezentată de 7 studenţi) va organiza anul acesta săptămîna naţională alături de Moldova. Pentru a ne putea reprezenta culturile cît mai bine în cadrul acestui eveniment, avem nevoie de un capital logistic adecvat, pe care am dori să îl dobîndim prin intermediul dvs. Sponsorizarea se poate face prin diferite mijloace - contribuţii financiare, produse sau materiale promoţionale şi alte donaţii (vin, produse alimentare etc.). Ne-am bucura să vă avem ca partener la acest eveniment, parteneriat în urma căruia puteţi beneficia de spaţiu publicitar în cadrul materialelor promoţionale ce vor fi afişate şi distribuite în perioada „Săptămînii Naţionale", în spaţiile deservite Colegiului Europei. Ştim că în activitatea dvs. cotidiană sînteţi în contact permanent cu contextul european în care se regăseşte România. De aceea, v-am fi recunoscători pentru contribuţia dvs. la promovarea culturii româneşti a „Săptămînii Naţionale" - College of Europe, prin intermediul nostru, actuali şi viitori studenţi, reprezentanţi ai valorilor româneşti. În speranţa că v-am trezit interesul prin cele menţionate mai sus,  aşteptăm cu nerăbdare răspunsul dvs. şi vă stăm la dispoziţie pentru eventualele întrebări sau detalii.

        

ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2656, 18.01.2013




Carte urîtă, palme cui te-a scris! (5)



Acest Emil Alexandrescu nu e doar impostor, e şi agramat, şi cacofon. Am să dau cîteva exemple grăitoare ale nivelului ridicol de pregătire, atins de pretinsul istoric literar. Dezacorduri gramaticale: „Mitul Luceferilor şi al Stelelor-Logostele sînt legate (?!) de mitul Marea Trecere“ (pg. 39 - corect, Mitul... este legat); „Numărul sufletelor care se mîntuiesc prin opera literară dau (?!) valoarea ei absolută“ (pg.44 - corect „Numărul... dă“) ş.a.m.d. Mostre de cacofonii jenante: „ca cititorul“ (pg. 32); „ca cele“; „malefică ca“; „Ivan Turbincă. Căţelul Pămîntului“ (pg. 42); „lăuntrică ca“ (pg. 48); „ca cel al lui Constantin Noica“ (pg. 50); „românească. Cărţile“ (pg. 64); Eminescu „Va pleca cu o trupă de teatru“ (pg. 162); Radu Gyr „Ia parte ca cercetaş la Primul Război Mondial“; „Va publica Cerbul de Lumină“ (pg. 426); Hortensia Papadat-Bengescu „Va colabora la «Viaţa românească» (,) care o va îndruma spre realism“ (pg. 476); „Pivniţe ca cea de la Pîngăraţi“ (pg. 591); „După ce se botează, o visează pe mama lui într-o biserică (,) care-l îndeamnă să sărute icoanele“ (pg. 592); „ca centru“ (pg. 669); „va remarca că“ (pg. 697) etc. A se observa că grafomanul habar n-are unde trebuie puse virgulele.
În final, bomboana pe colivă: „cărămida rea“ a acestei maculaturi se termină cu o încercare a marţafoiului de a se da cult la cap - „Qvod erat demonstrandum“ (pg. 741), scrie el, într-o latină şchioapă, avînd în vedere că expresia corectă e „Quod erat demonstrandum“ („Ceea ce era de demonstrat“). Utilitatea unei astfel de tipărituri este egală cu zero. Aş putea spune, chiar, că asemenea lucrări stupide, alcătuite din lecturi nedigerate şi o încăpăţînare prostească, aduc prejudicii reale, îndeosebi tineretului studios. (Va urma)

CORNELIU VADIM TUDOR

      Ziarul TRICOLORUL, nr 2656, 18.01.2013

DE CE AU VOTAT ROMÂNII USL?



Ne-a luat ceva vreme să realizăm un „profil“ al alegătorului USL. Românii s-au prezentat la vot în proporţie de aproximativ 40%, USL a cîştigat cu 60%, aşadar, România „democrată“ este condusă în funcţie de opţiunile a cel mult 25% dintre cetăţenii cu drept de vot, ca să fie clar pentru toată lumea care consideră cifra de 60% vreo mare ispravă a actualei Puteri. Este limpede că nu doctrina USL i-a adus pe români la vot. Amestecul dintre social-democraţi şi liberali este imposibil, ca apa şi uleiul. Aşadar, ne-am tot întrebat: de unde această dorinţă nebună a celor prezenţi la scrutin  de a vota USL într-o proporţie atît de mare? Am eliminat cîteva procente, considerînd că unele dintre voturi au fost furate. Am eliminat, iarăşi, cîteva procente, mai consistente, care îi reprezintă pe alegătorii iresponsabili ce şi-au vîndut votul, pentru bani sau pentru diverse produse.
Am eliminat alte procente care-i reprezintă pe activiştii de partid, clientela politică şi pe privilegiaţii care lucrează în structuri de stat unde salariile depăşesc media UE. Şi, totuşi, rămîn o sumedenie de cetăţeni care au avut motivele lor pentru care au votat USL. Unii au crezut că aşa vor scăpa de Traian Băsescu şi de Elena Udrea. Aş! Preşedintele, mai zîmbăreţ ca niciodată, se dă cu snowmobilul şi se bucură de vacanţă, lăsîndu-i pe actualii guvernanţi să-şi rupă gîtul în stil propriu, iar Elena Udrea, în urma procentului obţinut la Neamţ, pare mai relaxată ca oricînd în demersul său de a prelua şefia PDL. Unii au crezut că se vor micşora impozitele, vor avea parte de relaxare fiscală şi, eliminînd evaziunea, se va crea în România o economie de piaţă, bazată pe concurenţă loială şi, mai ales, se vor limita abuzurile organelor statului asupra IMM-urilor şi ale cetăţenilor oneşti care îşi declară veniturile. Taxa auto revine, rebotezată, impozitul forfetar revine, într-o formă încîlcită, care deja dă naştere la controverse, taxele locale cresc abuziv după placul primarilor şi, colac peste pupăză, un domn certat cu legea, fondator al unui uriaş trust de presă din bani controversaţi, vrea să asmută armata împotriva celor care nu îşi plătesc taxele şi impozitele. Acum, între noi fie vorba, credeţi că marii evazionişti din domeniul cerealelor, fructelor, legumelor şi florilor din import sau mafiile alcoolului, petrolului şi ţigărilor vor fi deranjaţi cu ceva? Ei deţin firme-fantomă, conturi-fantomă, beneficiază de complicitatea unor organe ale statului, aşa că „prinde orbul, scoate-i ochii!“. Sau că marile companii de stat cu uriaşe datorii la buget vor avea de suferit? Exemplul cel mai mediatizat este al Oltchim-ului, unde nici pînă azi nu s-a dat socoteală asupra modului în care s-a ajuns la datorii de pînă la 700 de milioane de euro. De asemenea, credeţi că multinaţionalele care îşi externalizează profiturile vor avea de suferit? Nu mai explicăm de ce nu se atinge nimeni de ele, avem cititori isteţi. Şi atunci, cui îi va bate soldatul în uşă, eventual cu arma la brîu? Tot acelor români cinstiţi, care îşi declară veniturile şi proprietăţile, pe care au de unde să-i ia, cum s-ar spune, şi care, din cauza fiscalităţii excesive, întîrzie, uneori, cu plata impozitelor? Faptul în sine este deja rezolvat, pentru că celor consideraţi „rău-platnici“ li se blochează conturile, abuziv, zicem noi, în complicitate cu băncile străine care fac legea în ţara noastră. Românul de rînd va avea de suferit, ca să nu mai pomenim de faptul că nu de o dictatură militară de acest gen avem nevoie acum. Poate am exagerat puţin, dar semnele înrăutăţirii vieţii noastre de zi cu zi au început să apară şi 2013 se anunţă mai greu de suportat ca 2012.
Alţii au votat masiv cu USL, astfel încît, avînd majoritate absolută, să nu mai folosească pretexte pentru a se înhăita cu UDMR. Sau au sperat, în naivitatea lor, că UDMR nu va mai intra în Parlament. Aş! Protocolul secret semnat, înaintea alegerilor, vorbeşte de la sine. Iar membrii marcanţi ai UDMR au rămas în funcţii, intrînd, neoficial, la guvernare. Păi, cum venea asta: Gyorgy Frunda şomer? Lăsat pe dinafară? Mafia nu are etnie şi îşi recuperează, mereu, clientela rămasă fără funcţii.
O măsură care părea a fi de bun augur este mărirea salariului minim pe economie. O precizare este necesară pentru români: mărirea salariului minim conduce, inevitabil, la mărirea taxelor pe locul de muncă - şi aşa cele mai mari nu numai din Europa ci, credem, că din cea mai mare parte a lumii. Nu s-a văzut politică mai abjectă şi mai lipsită de viziune ca în România, unde munca este „pedepsită“ prin fiscalizare şi nicidecum încurajată. Din nou, ne întrebăm cine are de suferit şi cine nu are, oricum, nimic de pierdut. La nivelul Parlamentului, Guvernului, ministerelor, agenţiilor inutile împînzite cu rubedenii şi amante există români plătiţi cu salariul minim? Băgăm mîna în foc că nu! În companiile de stat se află români plătiţi cu salariul minim pe economie? Nu! Unele sînt vestite pentru „salariile nesimţite“, deşi compania, în acte, figurează pe pierdere. În armată, poliţie, sănătate, învăţămînt sînt români plătiţi cu salariul minim pe economie? Poate, cîţiva stagiari sau începători în domeniu. În multinaţionale sau în mass-media găsim angajaţi platiţi astfel? Poate, iarăşi, cîţiva responsabili cu dusul gunoiului. Despre cei care lucrează „la negru“ nu mai discutăm. Nivelul salariului minim nu contează deloc. Cine rămîne şi...“umilit“, şi cu banii daţi? Zecile de mii de IMM-uri autohtone, zecile de mii de persoane fizice autorizate, care muncesc de dimineaţa pînă seara sau zecile de mii de afaceri de familie cu venituri declarate la Fisc. Deh, capitalul românesc trebuie făcut praf şi românii trebuie să devină, cu toţii, sclavi moderni. Asta este marea „ispravă“ a actualului Guvern, în cîrdăşie cu sindicatele care se prefac extrem de bine că iau apărarea angajaţilor şi care i-au păcălit pe fraierii de la FMI, care nu ştiu că românul este inventiv, iar această măsură nu va aduce cine ştie ce bani la buget, dimpotrivă, va extinde munca la „gri“, cum se spune. Şi, ca să nu fim prost înţeleşi, noi, în programul economic al PRM am introdus, printre alte măsuri, şi creşterea salariului minim la 1.000 de lei, dar, obligatoriu, concomitent cu scăderea masivă a taxelor pentru angajaţi şi angajatori, tocmai pentru a stimula apariţia a noi locuri de muncă. Dar, cu cine să discuţi chestiuni de acest gen? Cu bugetarii de lux, penalii şi miliardarii de carton din Parlament? Ce ştiu ei despre economia reală şi despre nevoile românilor de rînd, care i-au votat şi acum vor suporta consecinţele?

RUXANDRA LUNGU
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare


ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2656,  18.01.2013




joi, 17 ianuarie 2013

Carte urîtă, palme cui te-a scris! (4)



Erorile de cultură şi de informaţie sînt din abundenţă în cărţoiul ridicol al lui Emil Alexandrescu. Aleg, absolut la întîmplare: „Te deum laudam“ (pg. 45) - imnul scris de strămoşul nostru Niceta Remesianul este „Te Deum laudamus“, adică „Pe tine, Doamne, Te lăudăm“. Pe aceeaşi pagină, „istoricul“ nostru literar dă titlul unei cărţi publicate, între războaie, de Nichifor Crainic: „Ţara peste veac“ - numai că titlul corect este „Ţara de peste veac“. Într-un loc  se spune că scriitorul Gala Galaction „Face liceul Sfîntul Sava din Bucureşti şi e coleg cu Ion Theodorescu (Tudor Arghezi) şi cu N.D. Cocea“ (pg. 311), dar, după aproape 100 de pagini, sfertodoctul uită ce-a scris, schimbînd numele liceului: Tudor Arghezi „Face liceul «Cantemir Vodă» din Bucureşti, fiind coleg cu N.D. Cocea şi Grigore Pisculescu (Gala Galaction)“ (pg. 405). Altă gafă: cică scriitorul Constantin Virgil Gheorghiu, autorul capodoperei „Ora 25“, „Face liceul militar din Chişinău şi Cernăuţi“ (pg. 681). Ce face? Ce liceu militar, comun, o fi existat şi în Basarabia, şi în Bucovina? Mister! Din greşeală în greşeală - spre victoria finală, nu-i aşa? Altă inepţie, debitată de acest impostor: cică Tristan Tzara „Va participa la războiul din Spania, se va întîlni cu Lenin şi cu alţi analişti“ (pg. 684). Aşa cum e scrisă fraza, reiese că Tristan Tzara s-a întîlnit cu Lenin după 1936, anul în care a început războiul civil din Spania, ceea ce e o mare prostie - Lenin era mort, la acea dată, de 12 ani. Iată ce scriam în cartea mea „Cele mai frumoase aforisme“: „Tristan Tzara a jucat şah cu Lenin, la Cabaretul Voltaire, din Zürich. Asta se întîmpla în 1916. Mai tîrziu, la 10 februarie 1959, părintele mişcării dadaiste avea să declare, la BBC: «Pot spune că l-am cunoscut personal pe Lenin, la Zürich, am jucat şah cu el. Dar, spre marea mea ruşine, trebuie să mărturisesc că pe atunci nu ştiam că Lenin era Lenin. Am aflat mult mai tîrziu»“. Şi încă ceva: cine a stabilit că Lenin a fost... anarhist? Nici pomeneală! El a condus o revoluţie nu o mişcare anarhică. Altă greşeală: scriitorul Al. Monciu-Sudinski, fostul meu coleg de facultate, e prezentat ca... Manciu (pg. 686)! Exemplele sînt mult mai numeroase. (Va urma)

CORNELIU VADIM TUDOR
        
     Ziarul TRICOLORUL, nr 2655, 17.01.2013

EMINESCU ŞI INTERNAŢIONALIŞTII



În fiecare an, la 15 ianuarie, românii din Ţara-Mamă şi de pretutindeni îl sărbătoresc pe genialul şi nemuritorul Mihai Eminescu, iar din anul 2011 şi Ziua Culturii Naţionale.
La statuile şi busturile Marelui Român Mihai Eminescu, aflate în puţine localităţi din ţară şi din străinătate, au avut loc manifestări de cinstire a Poetului Nepereche şi s-au depus coroane de flori. La manifestările omagiale consacrate lui, de  regulă, sînt citite sau recitate o foarte mică parte din poeziile sale. Organizatorii manifestărilor publice au avut mare grijă ca participanţii să nu fie informaţi despre preocupările de excepţie ale ziaristului Mihai Eminescu, ale marelui gînditor. De asemenea, a fost instituită şi menţinută cenzura oficialităţilor centrale şi locale în legătură cu asasinii reali şi uciderea lui Mihai Eminescu. Nimeni nu aminteşte de o coincidenţă, respectiv despre faptul că strămoşii internaţionaliştilor contemporani l-au răstignit pe Fiul Domnului, la vîrsta de 33 de ani, i-au tăiat capul Sfîntului Ioan Botezătorul, tot la vîrsta de 33 de ani, iar mai tîrziu, în anul 1883, cînd Mihai Eminescu avea vîrsta de 33 de ani, au pus la cale asasinarea lui şi aplicarea ,,tratamentului“ zilnic cu injecţii cu mercur. Pe Mihai Eminescu au reuşit să-l lichideze fizic abia în anul 1889, la Spitalul evreiesc „Caritatea“, din Bucureşti. Aflînd de sărbătorirea lui Mihai Eminescu şi a Zilei Culturii Naţionale, la 15 ianuarie a.c., delegaţia de internaţionalişti ai Fondului Monetar Internaţional (F.M.I.), Băncii Mondiale (B.M.) şi Comisiei Europene (C.E.) şi-a fixat această dată pentru revenirea în România ca să participe la manifestările omagiale. Ei au avut şansa ca, împreună cu internaţionaliştii din conducerea post-decembristă a României, să depună coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu, amplasată în faţa Atheneului Român din Bucureşti. Românii nu-şi amintesc să-i fi văzut, după anul 1989, pe preşedinţii şi primii-miniştri alogeni ai României la manifestările organizate la 15 ianuarie şi 15 iunie pentru cinstirea memoriei lui Mihai Eminescu. Românii ştiu că, în fiecare an, preşedintele P.R.M., dr. Corneliu Vadim Tudor, a depus coroane de flori cu panglică Tricoloră la statuia şi la mormîntul lui Mihai Eminescu. În perioada 1990-2012, alogenii din conducerea României i-au încurajat şi finanţat pe urmaşii celor care l-au asasinat pe Mihai Eminescu, pe aşa-zişii elitişti de la Institutul Cultural Român (I.C.R.), Grupul de Dialog Social (G.D.S.) şi alte organizaţii anti-eminesciene şi anti-româneşti. În ultimii 23 de ani, preşedinţii României, primii-miniştri, miniştrii Învăţămîntului şi ai Culturii nu au luat niciodată o poziţie publică împotriva celor care au falsificat şi falsifică adevărul despre Eminescu. Mai rău ca pe vremea comunismului din România, internaţionaliştii capitalişti din ultimii 23 de ani au acţionat pentru a-l interzice pe Eminescu în manualele şcolare alternative şi în cursurile universitare. Se perpetuează falsurile şi sînt alimentate miturile mincinoase născocite de asasinii acestuia. Internaţionaliştii din timpul regimului comunist din România erau ostili lui Eminescu, ostili sentimentului naţional, ostili Bisericii strămoşeşti şi Adevărului istoric despre Poporul Primordial al geto-dacilor şi Limba primordială. Internaţionaliştii din regimul capitalist post-decembrist din România sînt tot ostili lui Eminescu, ostili Statului Naţional, ostili Bisericii şi tradiţiilor strămoşeşti, precum şi adevărului istoric despre Dacia Mare, Dacia Edenică, Grădina Maicii Domnului. De ce există aceste asemănări? Pentru că internaţionaliştii autentici au aceeaşi etnie şi aceleaşi obiective anti-româneşti. Duşmanii lui Eminescu trebuie consideraţi şi trataţi ca duşmani  ai Poporului Român şi ai României! Pentru aflarea adevărului şi pentru cinstirea memoriei genialului Mihai Eminescu, îmi îngădui să fac următoarele propuneri, care să fie materializate pînă în anul 2015:
1. În învăţămîntul gimnazial şi liceal să fie introduse următoarele manuale obligatorii: „Eminescu-Ziaristul Naţional“, „Eminescu-Poetul Naţional“, „Eminescu-Istoricul Naţional“, „Eminescu-Scriitorul şi Fizicianul Naţional“, „Eminescu şi Biserica Neamului Românesc“, „Eminescu şi chestiunea evreiască“.
2. Să fie pregătit şi realizat un film artistic cu titlul „Eminescu“, film care lipseşte din patrimoniul cinematografiei din România. În ipoteza în care internaţionaliştii capitalişti din conducerea României susţin că nu au fondurile necesare, propun să fie organizată o colectă publică pentru realizarea filmului. Românii au aflat că alogenii din conducerea României au găsit 2,5 miliarde de euro pentru a plăti în acest an dobînzi la băncile străine. Toţi românii aşteaptă, cu mult interes, să afle ce fonduri vor fi găsite şi alocate de Parlamentul şi Guvernul României pentru filmul „Eminescu“.
3. Asociaţiile primarilor de municipii, oraşe şi comune să hotărască, împreună cu Consiliile locale, să fie înfiinţate Fundaţii „Mihai Eminescu“. Fondurile necesare acestora să fie asigurate din bugetele locale şi din subvenţii de la Guvernul României.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Secretar general al P.R.M.
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj


ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2655,  17.01.2013




miercuri, 16 ianuarie 2013

Europenii îi solicită liderului PRM autografe - Mesaje primite de Tribun la cabinetul său din Parlamentul European - Strasbourg –







Domnului Corneliu Vadim Tudor
Domnule deputat,
Puteţi să-mi trimiteţi poza dumneavoastră cu autograf?
Eu am toate fotografiile cu autograf ale personalităţilor politice  din întreaga lume şi aş fi onorat să o am şi pe a dvs.
Cu respect,
C. GROSZ
*   *   *
Dragă prietene,
Numele meu este David Cervenka şi colecţionez semnăturile  personalităţilor politice din întreaga lume.
Am o mare problemă. Cu cîtva timp în urmă, i-am scris domnului Vadim Tudor, rugîndu-l să-mi trimită semnătura autentică a domniei sale, dar nu am primit-o pînă acum. Deoarece nu ştiu cum să procedez, mă adresez dvs. pentru a mă ajuta.
Voi deschide, la Praga, o expoziţie de autografe, dar din colecţia mea lipseşte semnătura domnului Vadim Tudor.
Vă rog să-mi trimiteţi fotografia Excelenţei Sale, domnul Vadim Tudor, iar în autograf să fie specificat că acesta îi este  adresat „lui David“.  Vă rog, de asemenea,  ca fotografia să nu fie imprimată sau ştampilată.
V-aş fi recunoscător dacă aş avea semnătura Excelenţei Sale, domnul Corneliu Vadim Tudor.
Colecţia mea include toate personalităţile din sfera politică. Deţin cea mai mare colecţie de semnături politice din Republica Cehă.
Cu cele mai bune urări,
 Vă mulţumesc anticipat.
Al dvs.,
DAVID CERVENKA
Donovalska 2222, 14900, Praga 4, Republica Cehă

        

ZIARUL TRICOLORUL, nr. 265, 16.01.2013




Liderul PRM i-a alertat pe toţi demnitarii Uniunii Europene cu privire la masacrele „vînătoreşti“ - ABATOR CU PUBLIC ÎN PĂDURILE ROMÂNIEI



Doamnelor şi domnilor,

propun să ne unim eforturile pentru a opri o tradiţie terifiantă, care se desfăşoară, de cca. 10 ani, într-o zonă a României: un fost tenisman de mîna a doua, Ion Ţiriac, aflat la vîrsta de 74 de ani, organizează, în luna ianuarie, partide de vînătoare de-a dreptul monstruoase. An de an, sînt împuşcaţi sute de porci mistreţi, încălcîndu-se toate regulile clasice ale vînătorii, bietele animale fiind victime sigure, adică nu li se dă nici o şansă. Zilele trecute, perimetrul acestui veritabil abator a fost împrejmuit cu sîrmă electrificată, ca lagărul de la Auschwitz. În decurs de două zile, au fost împuşcaţi 240 de porci mistreţi, cu cele mai sofisticate şi mai performante arme. Glanda paranoică a miliardarului în chiloţi Ion Ţiriac e satisfăcută şi de participarea unor măcelari, cu pretenţii de oameni de afaceri, din Germania, Franţa, Elveţia, Italia, Austria, Spania - oameni fără Dumnezeu, care vin şi fac în România ceea ce nu li se permite în ţările lor. Prin astfel de asasini, România a devenit, din păcate, frontiera sălbatică a Europei. Eu cred că noi toţi - de la oameni la animale - am fi cu mult mai fericiţi dacă aceşti indivizi însetaţi de sînge s-ar împuşca între ei.

CORNELIU VADIM TUDOR
14 ianuarie 2013, Strasbourg

(Textul a fost tradus în limba engleză, fiind trimis tuturor
membrilor Parlamentului European şi altor înalţi demnitari)


ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2654, 16.01.2013 


marți, 15 ianuarie 2013

CONSUMAŢI APA MINERALĂ DIVORŢENI!



Astăzi, într-o singură oră, am refuzat mai multe posturi de televiziune din ţară, care m-au ajuns pînă la Strasbourg. Toate m-au rugat să intru, telefonic, în direct, pentru a comenta ceea ce ele cunosc ca „Divorţul Anului“. Sau „Circul Mitocanului“. Adică despărţirea perechii Andreea Marin - Ştefan Bănică. Junior. Neapărat junior. Adică cel pe care atîta l-a imitat Elvis Presley, pînă a dat ortul popii, a intrat în pămînt. Eu am fost prieten cu ta-su, Seniorul, care era un om remarcabil. Copchilul a jucat în „Liceenii“ şi se smiorcăia după Ilie Sîrbu. Pardon, Oana Sîrbu. Ca să fiu sincer, nu mi-a venit să cred că realizatoarele de la acele televiziuni vorbeau serios. Am devenit, oare, un ziarist de monden? Te bagi în troacă, te mănîncă porcii, sună o veche zicală românească. „Ce v-a venit să mă invitaţi să comentez scandalul ăsta? Eu am treburi mai importante, sînt în Parlamentul European, mă pregătesc să ţin un discurs diseară“. - „Da, dar dvs. faceţi rating“, a sunat, în linii mari, răspunsul lor. Am toată simpatia pentru aceste tinere, ba chiar le preţuiesc mult. De-aia nici nu le dau numele. Evident că le înţeleg, cîştigă o pîine în mod cinstit. Problema nu e că ele se gîndesc la mine în legătură cu asemenea teme. Problema este ceea ce se poate numi „spiritul public“. Asta îi interesează pe români? Că o moldoveancă şi un lăutar nu îşi pot păstra nici măcar a doua căsnicie, în care dau rateu? Ea, Andreea Marin, ce profesie are? E ambasadoare? Pe cine reprezintă? Pe fostul ibovnic, Ion Ţiriac, care aud că-i cumpără o casă la Monte Carlo, dacă tot l-a invitat el la Abatorul de la Balc pe primarul acestui oraş? Dar puştiul care se bîţîie ca un epileptic, pe nişte beţigaşe crăcănate, băgînd tremolo în glas, o fi vreo vedetă? Pentru care cîntec? Aaa... „S-o facem lată“... „Bubulina“... Mă, copii ai durerii... Aşa importanţi vă credeţi, încît un om ca mine să se ocupe de voi? N-am înţeles. Evident că, prin forţa lucrurilor şi prin oamenii cu care vin în contact, ştiu mult mai multe. Dar nu mă interesează. Divorţează nişte foşti copii, care au ajuns să aibă copii la rîndul lor, dar sînt imaturi, alergînd după cai verzi pe pereţi. Ce urmează? A treia căsnicie, pentru fiecare? Treaba lor. Din partea mea, n-au decît să-şi pună poalele-n cap şi s-o ia la trap. Într-o ţară care nici nu mai are după ce bea apă, e jenant ca subiectul la ordinea zilei să fie divorţul unor personaje pe care le spală la pielea goală prima ploaie a încercărilor vieţii. Am să beau în cinstea lor un pahar de apă minerală - nu Biborţeni, ci Divorţeni. Hai noroc!

CORNELIU VADIM TUDOR
Strasbourg, 14 ianuarie 2013


ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2653,  15.01.2013




luni, 14 ianuarie 2013

LOCUL ELIBERAT DE GIGI BECALI ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN VA FI OCUPAT DE COLONELUL (r) DAN ZAMFIRESCU




ZIARUL TRICOLORUL nr. 2652, 14.01.2013

CARTE URÎTĂ, PALME CUI TE-A SCRIS! (3)



Nici nu ştiu pe ce anume să-mi pun lupa. Aşa-zisa „Introducere în literatura română“, de diletantul Emil Alexandrescu, musteşte de tîmpenii. Rareori mi-a fost dat să citesc ceva mai imbecil. Iată, bunăoară, ce scheme cu pretenţii ştiinţifice face grafomanul la început, pentru a dovedi că e „cult la cap“: „Model de modelare (?!) a subconştientului prin conştientizarea pe niveluri (...) E. Eureme. (...) P. Praxeme (...) Model de modelare (?!) a sistemului voinţei prin conştientizarea pe niveluri (...) E. Eureme. (?!) P. Praxeme (...) Model de modelare (?!) a sistemului de echilibrare prin conştientizare pe niveluri. Ef. Efecte. 0 (Zero). Phönix. 1. Flux-reflux. 2. Fuzzy. 3. Vrittis. (...) E. Eureme (...) P. Praxeme flux-reflux (...) Model de modelare (?!) a sitemului de decizie prin conştientizare pe niveluri. L. Logica (...) 4. Logică. 5. Axiologică. 6. Echilibrare. 7. Fuzzy. 8. Grup. 9. Binară. E. Eureme. 0 (Zero). Emergenţă. 1. Noetică (...) P. Praxeme. 0 (Zero). Iradiată (...) Model de modelare (?!) a sistemului creativ prin conştientizarea pe niveluri. M. Modele. 0 (Zero). Ideologenic (...) 6. Metonimic (...) 9. Itemic. E. Eureme. 0 (Zero). Ideologem (...) 9. Item. P Praxeme. 0 (Zero). Emergenţa“ ş.a.m.d. Băiete, eşti idiot! – vorba lui Caragiale, exprimată de Toma Caragiu. Aţi înţeles ceva? Nici eu. Aceeaşi „beţie de cuvinte“ umple gîtlejul acestui nătărău şi în parada lui de religiozitate: „Aseitatea (?!). Dumnezeu există de la Sine, şi pentru sine, este invizibil, incomunicabil (?!), neîmpărţibil (?!), deşi are trei ipostaze: Tatăl, Fiul şi Sfîntul Duh“. Băiete, eşti handicapat! – vorba mea. Ce crezi tu că înseamnă „aseitate“? Dar „neîmpărţibil“? Altă aberaţie: „Nicolae Ionel singurul poet care (,) prin placheta Cuvînt în cuvînt (1972) îl (sic!) cîntă pe Dumnezeu, cînd ceilalţi tăceau, se exilau sau pe cei puternici ai zilei îi slăveau (...). Prin Nicolae Ionel s-a exprimat atunci teonoza (?!) sufletului românesc“ (pg. 578). Cine e Nicolae Ionel? N-a auzit nimeni de el. A fost, acest neica-nimeni, singurul care, în anii ’70, Îl (aşa se scrie corect!) cînta pe Dumnezeu în România? E ridicol... Pe atunci trăiau şi scriau oameni ca Emil Botta, Ioan Alexandru, Radu Gyr, Nichita Stănescu, Fănuş Neagu („Îngerul a strigat“) şi alţi autori pătrunşi de fiorul creştin. Referindu-se la romanul „Biserica Neagră“, de fostul autor proletcultist, A. E. Baconsky, Emil cel Debil debitează o altă enormitate: „Este un roman de mare forţă, prin care A. E. Baconsky îi depăşeşte pe Marin Preda, Augustin Buzura, Soljeniţîn, Pasternak, Virgil Gheorghiu, Virgil Ierunca, Paul Goma în demascarea adevăratelor mecanisme, intenţii şi finalităţi ale organizaţiilor sataniste“ (pg. 603). E clar, trebuie chemată o ambulanţă, avem de-a face cu un nebun periculos! Aşadar, autorul celebrelor versuri „Şi mai trece-o noapte, şi mai trece-o zi/ Se ascute lupta dintre clase/ Iar duşmanii se vădesc a fi/ Elemente tot mai duşmănoase“ îi depăşeşte pe laureaţii Premiului Nobel Alexandru Soljeniţîn şi Boris Pasternak, dar şi pe autorul capodoperei „Ora 25“, Constantin Virgil Gheorghiu (roman ecranizat, cu Anthony Quinn şi Virna Lisi în rolurile principale). Cum e posibil să apară asemenea monstruozităţi? Ce credit poate avea un „istoric“ literar care n-are nici cel mai elementar sistem de valori? Aşadar, „Biserica Neagră“ e peste „Doctor Jivago“! Îmi e şi milă, şi silă de acest cretin. Am mai reţinut şi alte prostii, slobozite de nărodul ăsta plin de ifose: „La Moscova este biserica Vasile (?!) Blajenîi (,) fiindcă au preluat creştinismul de la români“ (pg. 37). Am dedus că de ruşi ar fi vorba, dar aşa ceva e o eroare: nu românii i-au creştinat pe ruşi, ci byzantinii. Iar biserica nu e Vasile, ci Vasilii Blajenîi. În alt loc se scrie că „Dionisie Exiguul s-a născut în Scytia Minor (Dobrogea) la 70 e.n.“ (pg. 65). Eroare din greşeală, hombre, acest proto-român nu s-a născut în Secolul I, ci în Secolul VI (cca.500), iar grafia corectă e Scythia. Specimenul nu are proprietatea termenilor:  într-un loc scrie că: „Eminescu  aparţine micii boierimi rurale, prin descendenţă“ (pg. 162), confundînd descendenţa (urmaşii) cu ascendenţa (înaintaşii); în alt loc afirmă că Lucian Blaga „În 1926, intră în diplomaţie (,) făcînd diferite funcţii în legaţiile din Varşovia, Praga, Viena, Berna, Lisabona“. (pg. 370) – ce exprimare e asta? Despre  Marin Sorescu, acest căpiat afirmă: „Face liceul la Predeal şi Facultatea de Filologie la Iaşi“ (pg. 549) - ce liceu o fi făcut Sorescu la Predeal, el, care era din judeţul Dolj?  E vorba de Liceul Militar! Nu mai vorbesc de faptul că, din datele biografice ale poetului, lipsesc atît funcţia de ministru al Culturii, cît şi anul morţii. Dar, ce ziceţi de acest pleonasm – „finanul de happy end“? (pg. 590). Păi, ori este final, ori este end, care înseamnă acelaşi lucru. Un alt pleonasm: „Interferenţă între roman şi jurnal“ (pg. 633) - un fel de  avansaţi înainte.  Despre Elena Văcărescu se scrie că  „S-a născut la Bucureşti (,) în 3 octombrie 1864“ (pg. 674) -  anul corect e 1866. O greşeală şi mai gravă este aceasta: „Primeşte o educaţie aleasă şi (,) din cauza atitudinii sale patriotice (,) este exilată de regele Carol, trăind din 1891 în Italia şi apoi în Franţa“ (pg. 674). Nu se poate atîta prostie! Aşa ceva n-am mai întîlnit! Cum a exilat-o Regele Carol I pe juna Elea Văcărescu „din cauza atitudinii sale patriotice“, mă, Emile? În acest caz, ar fi trebuit să-i exileze şi pe Eminescu, Titu Maiorescu, Mihail Kogălniceanu, Ion C. Brătianu şi pe alţi mari români. În realitate, fata a fost îndepărtată, elegant, din pricina logodnei sale cu principele moştenitor Ferdinand. Referindu-se la o eventuală căsătorie a celor doi tineri, politicianul conservator Lascăr Catargiu (1823-1899) i-a spus suveranului: „Aiasta nu se poate, Majestate!“. Pune mîna pe carte, repetentule mic şi agresiv… (Va urma)

CORNELIU VADIM TUDOR

ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2652, 14.01.2013