"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 13 februarie 2013

PREMIERUL UNGARIEI, VIKTOR ORBAN, IMPLICAT DIRECT ÎN ACORDAREA DUBLEI CETĂŢENII



În paralel cu scandalul steagurilor aşa-zise secuieşti, provocat de către Ungaria şi susţinut de U.D.M.R., de la începutul lunii februarie a.c., primul-ministru Viktor Orbán adresează zilnic, prin Poşta Română, zeci de mii de scrisori către cetăţenii români, mai ales pentru cei care locuiesc în judeţele din Ardeal. Pe plic, la expeditor apar stema Ungariei Mari, numele premierului Ungariei, Orbán Viktor, şi următoarea adresă: Budapest, Kossuth tér 1-3, 1055 UNGARY. Scrisorile au textul numai în limba ungară, cu scopul de a-i batjocori pe românii get-beget care au dobîndit cetăţenia şi paşaportul din partea Ungariei, fără să cunoască limba acestei ţări. Scrisorile din partea premierului Ungariei, Viktor Orbán, sînt adresate şi distribuite atît etnicilor unguri din România, cît mai ales românilor din Ardeal. Premierul Orbán îi salută, în scrisoarea sa, pe noii cetăţeni ai Ungariei şi se plînge că pe unguri i-a împrăştiat în lume istoria Secolului XX, după Tratatul de la Trianon. Primul-ministru Orbán îi asigură pe destinatari că se vor organiza mai bine pentru a realiza Ungaria Mare şi că vor contribui împreună la viitorul naţiunii ungare. Primul-ministru al Ungariei îi înştiinţează pe destinatari că factorii de conducere ai statului ungar au hotărît ca, în viitor, în mod organizat, să trimită scrisori de informare care să ajute la integrarea lor în acţiunile care vizează „alcătuirea destinului Ungariei". În scrisoarea sa, primul-ministru al Ungariei îi felicită pe cetăţenii români, adică pe cei peste 2,5 milioane, care au primit gratuit şi cetăţenia ungară, inclusiv paşaportul. A uitat, în mod deliberat, să le scrie că acordarea cetăţeniei statului ungar urmăreşte modificarea artificială a componenţei etnice în Ardeal, astfel încît în anul 2014, prin Diktatul de la Bruxelles, să se treacă la aplicarea principiului autodeterminării popoarelor, după ce încă peste 2.000.000 de români vor dobîndi cetăţenia ungară, fără a fi obligaţi să cunoască limba ungară. Premierul Orban precizează că va fi folosită această posibilitate de către Ungaria. Precizez că, în scrisoarea sa, premierul Orbán şi preşedintele FIDES nu pomeneşte nimic despre alegerile din Ungaria din 2014. Numai la Bucureşti, unii care se cred lideri politici şi formatori de opinie au căzut în capcana întinsă de consilierul ungur al primului-ministru al României. În timp ce premierul Ungariei, Viktor Orbán, trimite milioane de scrisori cetăţenilor români, premierul României, Victor Ponta, nici nu scrie, nici nu vorbeşte şi nici nu acţionează pe tema acţiunilor diabolice ale ungurilor de pretutindeni, în frunte cu guvernul de la Budapesta, avînd ca obiectiv anexarea Ardealului.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Secretar general al P.R.M.
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

*   *   *

Acesta e textul infamei scrisori a porcului şovin Viktor Orban


Stimate compatriot!

Cu bucurie vă urez bun venit, în calitate de nou cetăţean al Ungariei. Pe noi, ungurii, istoria Secolului XX ne-a împrăştiat în lume. Mulţi s-au găsit în afara graniţelor ţării, au fost unii pe care evenimentele i-au risipit, pe unii chiar pe alte continente, au ajuns departe de familie şi ţara natală. Este un mare avantaj al maghiarimii, cu extinderea cetăţeniei, că acum putem fi cetăţeni ai ţării-mamă, oriunde am trăi în lume. Acesta nu este doar un avantaj, ci de asemenea şi o oportunitate. Ne putem organiza, împreună, din nou, putem conduce Ungaria, şi putem să contribuim la viitorul naţiunii. Pentru a fi aşa, trebuie să ştim unii de alţii şi trebuie să ne organizăm, să avem toate informaţiile actuale necesare despre Ungaria, totul e important. De aceea conducerea statului  a hotărît ca în viitor, în mod organizat, va trimite către dvs. o scrisoare de informare, care vă poate ajuta să vă integraţi la alcătuirea  destinului Ungariei.
Cu stimă.
ORBÁN VIKTOR



ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2674, 13.02.2013


Antologia pamfletului românesc - Şlagărul verii lui 2012





Vară, vară, primăvară
S-a ales praful de ţară.
Am scăpat  de o Mafie
Şi-am dat peste o Stafie.
E un strigoi bicefal
Socialisto-Liberal.
Unu-i cimpanzeu mongol:
Victoraş Profiterol.
Hoţ de mic, urît ca dracul
Şi plagiator, săracul.
Cap de babă coreeană
Şi-un popou ca de vădană.
Altul este „Domnişoara"
Ce joacă la poker ţara.
Găgăuzul de serviciu
Pe ştat la Dinu Patriciu.
Are păr vopsit, mamele
Şi-i fac ţiganii  manele.
Victoriţa şi Crinuţa
Scot limba şi-arată puţa.
Asta e struţo-cămila
Care ne provoacă sila.
Vară, vară, primăvară
Hoţii ăştia ne omoară.
Se schimbă ei între ei
Şi ne jupoaie de piei.
Fiindcă Hrebenciucii, bre,
Sînt mai porci ca PDL.
A fost rău cu Marinarul
Dar ăştia ne iau cu parul.
Am căzut din lac în puţ
Şi din puţ drept în kibuţ.
Crinuţa şi Victoriţa
Au fund tare ca halviţa
Şi sfinctere dilatate
Că le place pe la spate.
Fraţilor, ce maimuţoi!
Sînt „bulache" amîndoi.
PDL şi USL
Aceeaşi mizerie.
N-au nici o soluţie
Doar jeg şi poluţie.
Ele au doar  foame-n gît
Şi-acelaşi stăpîn urît
Ambasadorul yankeu
Mark Gitenstein - un evreu.
Ăsta-i borfaşul bătrîn
Ce-şi bate joc de român.
Decît cu americanii
E mai bine cu germanii.
Şi comparativ cu Bushii
Mai cinstiţi parcă sînt ruşii…

CORNELIU VADIM TUDOR



ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2674, 13.02.2013


CONDOLEANŢE



Redacţia ziarului „Tricolorul“ este alături de doamna Ruxandra Lungu - editorialistă a publicaţiei şi preşedintă a organizaţiei de Femei România Mare - în momentele grele prilejuite de încetarea din viaţă a iubitei sale mame. Sincere condoleanţe. Dumnezeu s-o ierte pe acea femeie minunată şi să-i primească sufletul în Rai. 

„TRICOLORUL“  

      ZIARUL TRICOLORUL, nr 2674, 13.02.2013

DIKTATUL DE LA BRUXELLES VA FI ÎN ANUL 2014?!



În anul 2013, românii se pregătesc să sărbătorească 95 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, de la înfăptuirea României Mari.
Ungaria şi ungurii de pretutindeni, mai ales cei care sînt cetăţeni ai Statului Român, acţionează uniţi pentru ca aceasta să fie ultima mare sărbătoare românească în Ardeal şi pentru pregătirea argumentelor credibile care să stea la baza Diktatului de la Bruxelles, pe care speră să-l obţină în anul 2014.
Marea majoritate a ungurilor din Ungaria şi de pretutindeni au primit gratuit cartea „Ardealul - trecut şi viitor“, scrisă de către Endre Bajksy-Zsilinszky (deputat în Parlamentul Ungariei, în timpul regenţei lui Horthy), publicată în anul 1944 în Elveţia, în limba engleză, carte care a fost tradusă de preşedintele Republicii Ungaria, Arpad Göncz, în anul 1991, fiind tipărită la Budapesta, cu sprijinul Ministerului Culturii. Preşedintele Ungariei a recomandat astfel cartea: „Destinată să ajungă în mîinile tuturor ungurilor cu simţul răspunderii, volumul este, în zilele noastre, o lectură recomandată întregului popor“.Cartea este scrisă împotriva Poporului Român şi a Statului Naţional Unitar Român. Ea reflectă ambiţiile imperialiste ale Ungariei şi năzuinţele hungarismului, precum şi sentimentele de ură şi dispreţ faţă de români. În „Introducere" la cartea „Ardealul - trecut şi viitor", preşedintele Ungariei a scris următoarele:
* „Pretenţia românilor asupra Ardealului poate fi susţinută doar de un singur argument: numărul mai mare al populaţiei, mai exact de majoritatea etniei române."
* „Problema ardeleană o putem rezolva odată pentru totdeauna în mod corespunzător", adică prin creşterea artificială a numărului ungurilor din Ardeal, ca urmare a acordării cetăţeniei ungare românilor get-beget, de pe tot cuprinsul României. Cartea tălmăcită de Arpad Göncz cuprinde programul agresiv, revizionist şi războinic al Ungariei. Preşedintele Arpad Göncz prezintă proiectele Ungariei cu privire la destinul Ardealului, proiecte de o importanţă primordială pentru unguri. Din cartea „Ardealul-trecut şi viitor" prezentăm cîteva fragmente edificatoare:
* „Crearea României Mari s-a făcut sub conducerea lui Ion Brătianu, un escroc internaţional de mare talent"... prin „acceptarea principiului etnic." (pag.82)
* „În ceea ce priveşte Ardealul, există o singură alternativă: naţiunea ungară - înainte şi după Tratatul de la Trianon - ţine în modul cel mai ferm la dreptul ei de proprietate asupra întregului Ardeal. Nu va exista niciodată o generaţie de unguri dispusă să renunţe la acest sfînt drept istoric. Naţiunea ungară este gata ca în orice clipă să ia arma în mînă pentru a-şi exercita acest drept, sacrificîndu-şi chiar viaţa în luptă, fiindcă fără Ardeal nu poate să existe un stat ungar, nici o misiune ungară şi nici viaţă ungurească." (pag.86)
* „Dacă majoritatea românească din Ardeal şi-ar impune cu forţa voinţa în cadrul autonomiei ardelene, va trebui să se recurgă la mijloace artificiale pentru a zădărnici dominaţia majorităţii româneşti." (pag.101-102)
* „Într-o singură problemă nu putem face concesii: Ardealul în întregimea lui - ca o unitate intangibilă - trebuie repus sub stăpînirea Sfintei Coroane Ungare." (pag.110)
Părintele Arsenie Boca spunea: „Ungurii vor mai mult decît Ardealul." Se ştie că Ungaria acţionează pentru răpirea unor teritorii din Slovacia, Serbia şi Ucraina. Aceste trei ţări au răspuns cu fermitate la pretenţiile şi programele revizioniste ale Ungariei. Singura ţară unde iredentismul unguresc zburdă în voie este România.
Mulţi dintre conducătorii partidelor politice româneşti şi dintre manipulatorii de opinie se fac că nu înţeleg de ce, în luna februarie a.c., a început aşa-zisul „război al steagurilor" între Ungaria şi România. Este vorba despre aşa-zisul steag secuiesc, „fabricat" de unguri şi amplasat ilegal, tot de către maghiari, pe instituţiile Statului Român, din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, precum şi pe o primărie a unui district din Budapesta.
Conform Legii nr. 282 din 24 octombrie 2007 pentru ratificarea Cartei Europene a limbilor regionale sau minoritare, publicată în Monitorul Oficial al României nr.752 din 6 noiembrie 2007, la art. 2 sînt înscrise următoarele 20 de limbi minoritare folosite pe teritoriul României: limba albaneză; limba armeană; limba bulgară; limba cehă; limba croată; limba germană; limba greacă; limba italiană; limba idiş; limba macedoneană; limba maghiară; limba poloneză; limba romani; limba rusă; limba ruteană; limba sîrbă; limba slovacă; limba tătară; limba turcă; limba ucrainiană." La art. 3 din Legea nr.282/2007 se precizează că: „În înţelesul prezentei legi, limbile minoritare sau regionale sînt limbile minorităţile naţionale". Este evident că, legal şi faptic, nu există limbă secuiască şi nici minoritate secuiască în România! La dezbaterea proiectului acestei legi în Senatul României, în luna octombrie 2007, din partea Partidului România Mare am depus şi susţinut un amendament prin care am propus să fie înscrisă şi limba secuiască şi minoritatea secuilor în textul final al legii. Atunci, liderii U.D.M.R. au declarat în Senat că în România nu există secui şi nici minoritate secuiască! După colonizarea secuilor în Ardeal, în Secolul XII, în părţile Bihorului şi Tîrnavelor, iar în Secolul XIII, în interiorul curburii Carpaţilor, ei au adoptat pe steagul lor trei simboluri heraldice preluate de la geto-daci, respectiv: soarele, semiluna şi lupul dacic. Ungurii, fără să aibă nici un mandat din partea secuilor, au "fabricat" în numele lor un aşa-zis steag secuiesc, de pe care au eliminat lupul dacic, semn al continuităţii geto-dacilor şi românilor în Grădina Maicii Domnului. Această cîrpă ungurească au amplasat-o ilegal pe unele instituţii publice din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Nimeni nu-i întreabă pe unguri de ce nu au făcut tentative şi pentru alte aşa-zise Ţinuturi Secuieşti în Bihor şi pe Tîrnave.
La recensămintele populaţiei din anul 2002 şi 2011 s-au declarat secui sub 500 de persoane, respectiv sub 300. Numai nişte nebuni cu acte în regulă ar putea să creadă că 300 de secui, de toate vîrstele,  ar fi în stare să înfiinţeze un aşa-zis Ţinut Secuiesc, cu Parlament şi Guvern propriu, cu Armată, Poliţie şi Jandarmerie, cu Justiţie proprie, cu Administraţii Locale proprii în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, cu ambasade proprii.
Pentru a fi înţelese mai uşor obiectivele şi acţiunile Ungariei şi iredentismului maghiar din anul 2013 şi 2014 trebuie reamintite, cel puţin, următoarele evenimente istorice:
1. În timpul Revoluţiei de la 1848-1849, revoluţionarii unguri şi Ungaria au avut ca obiectiv prioritar anexarea Ardealului. Atunci, criminalii şi teroriştii unguri au ucis peste 40.000 de români şi au incendiat 300 de sate româneşti, cu tot cu biserici şi mînăstiri.
2. Marea Unire de la Alba-Iulia, de la 1 Decembrie 1918, nu a fost recunoscută niciodată de către Ungaria şi organizaţiile etnicilor unguri din România. Ungaria şi ungurii de pretutindeni nu recunosc Unirea şi nici documentele adoptate la Alba-Iulia. Insultînd inteligenţa românilor, ungurii şi cozile de topor româneşti se agaţă de unele texte din Declaraţia de la Alba-Iulia care s-au aplicat minorităţilor etnice din România, celor care au recunoscut România Mare.
3. În anul 1919, Ungaria cu sprijinul Uniunii Sovietice a început un război împotriva României pentru a ocupa Ardealul. Atunci, Armata Română a cîştigat războiul şi a ocupat Budapesta, în 4 august 1919.
4. La 30 august 1940, cu sprijinul Germaniei şi al Italiei fasciste, prin Diktatul de la Viena, Ungaria a obţinut o parte din Ardealul de Nord-Vest. În perioada septembrie 1940-octombrie 1944, armata amiralului fără flotă Horthy Miklos, sprijinită de localnicii unguri, a săvîrşit numeroase atrocităţi împotriva românilor şi evreilor (în zeci de localităţi) şi a trimis în lagărele de exterminare din Germania peste 157.000 de evrei. Pînă acum, Ungaria a cerut scuze publice Israelului şi Slovaciei pentru crimele săvîrşite în timpul celui de-al II-lea război mondial, împotriva evreilor şi slovacilor, angajîndu-se să plătească despăgubiri. Niciodată, Ungaria nu a recunoscut antrocităţile săvîrşite împotriva românilor şi nu a cerut scuze publice României şi Poporului Român!
5. După 21 decembrie 1989, au început atrocităţile săvîrşite de unguri împotriva românilor în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. În paralel, a continuat separatismul pe criterii etnice (mai ales în şcoli) şi alungarea a zeci de mii de români din cele trei judeţe. Adevărul istoric se regăseşte în Raportul HAR-COV al Parlamentului României, din anul 1991, pentru care s-a primit interdicţie de a fi dezbătut şi aprobat la Bucureşti.
6. În martie 1990, la Tîrgu-Mureş, Ungaria, împreună cu numeroasele organizaţii ale etnicilor unguri din România, a încercat, prin forţă, să rupă Ardealul din Vatra Strămoşească multimilenară. Este meritul Uniunii Vatra Românească şi al românilor din judeţul Mureş că au reuşit să zădărnicească această nouă acţiune revizionistă a Ungariei. Atunci, bestiile ungureşti au folosit împotriva românilor un arsenal bogat şi diversificat, format din: lanţuri, răngi de fier, bîte, sule, cuţite şi pungi cu sare pe care au aruncat-o în ochii românilor. Din rîndurile românilor au fost mai mulţi morţi şi numeroşi răniţi. Este celebru cazul Eroului Mihăilă Cofariu, mutilat pe viaţă de bestiile ungureşti. Statul Român a uitat de urmaşii celor omorîţi de unguri la Tîrgu-Mureş şi de cei răniţi de criminalii unguri, care nu zac în puşcărie. Mai mulţi dintre criminalii de la Tîrgu-Mureş, din acel martie negru, au fugit în Ungaria.
7. În perioada 1992-2012, în Camera Deputaţilor, conform art.62, alin.2 din Constituţia României, nu a existat nici un deputat din partea minorităţii secuieşti, deoarece aceasta nu există legal în ţara noastră.
8. Aşa-zisul steag secuiesc este de fapt o cîrpă ungurească, de pe care a fost înlăturat lupul dacic care confirmă continuitatea geto-dacică şi românească în Ardeal, în vatra vechii Europe. Ministrul de Interne, domnul Radu Stroe, şi ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa, au declarat public la televiziune, în ziua de 10 februarie a.c., că pretinsul steag secuiesc este ilegal, iar amplasarea lui pe instituţiile publice din România încalcă dispoziţiile legale cuprinse în Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelelor pe teritoriul României. În realitate, adevăratul steag secuiesc a rămas un obiect de muzeu. Secuii au avut o origine turco-avară şi au fost deznaţionalizaţi de către unguri. Aşa-zisul steag secuiesc, inventat şi finanţat de la Budapesta, este un simbol al statalităţii Ungariei. El semnifică, acolo unde este arborat sau purtat la manifestări publice, apartenenţa acelui teritoriu la Ungaria.
Poporul Român, creştin ortodox, iartă dar nu uită atrocităţile săvîrşite de unguri!
Sînt cunoscute românilor, mai ales locuitorilor din Ardeal, megalomania ungurească, sentimentele ungurilor de dominaţie, duşmănie şi dispreţ faţă de români. Aroganţa şi obrăznicia ungurilor a dat, din nou, în clocot, în februarie a.c. De ce? Unii neajutoraţi mintal care apar la emisiuni televizate, în loc să stea la balamuc, susţin că declaraţiile antiromâneşti ale oficialităţilor de la Budapesta, ale ambasadorului Ungariei la Bucureşti şi ale liderilor ungurilor din România au legătură cu viitoarele alegeri din ţara vecină şi neprietenă care vor avea loc în anul 2014 sau 2050. Cu toţii mint de îngheaţă apele, dar sînt bine plătiţi ca avocaţi ai ungurilor. Din păcate, Iuda are mulţi urmaşi în România.
Care este adevărul? Conducătorii Ungariei şi ai etnicilor unguri din România sînt convinşi că au ajuns foarte aproape de momentul dezmembrării teritoriale a României şi al anexării Ardealului, în mod paşnic, printr-un nou Diktat, de data aceasta de la Bruxelles. Cum? Prin obţinerea, prin mijloace artificiale (cum i-a învăţat fostul preşedinte Arpad Göncz, al Ungariei), a unei majorităţi ungureşti în Ardeal şi prin dobîndirea a peste 50% din proprietăţile imobiliare aflate în Grădina sau Cetatea Domnului (Ardeal) pe calea retocedărilor în natură (foarte multe bazate pe acte false) şi a cumpărărilor de terenuri agricole şi păduri. La toate acestea se adaugă apropiata votare în Camera Deputaţilor a modificărilor şi completărilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003 (votată în unanimitate în Senat, la 27 octombrie 2009), în baza căreia titularii licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale (din care, în Ardeal, peste 80% au fost date la unguri) îi vor expropria pe români printr-o procedură diabolică şi extrem de rapidă, inclusiv prin intermediul instanţelor judecătoreşti. Încrederea ungurilor în obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului a fost sporită prin includerea de către Guvernul Ponta II, printre priorităţile legislative, a proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale. Acest statut, susţin liderii U.D.M.R., va facilita autonomia teritorială a Ardealului.
Se ştie că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în Spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi a paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituţia şi imnul, Istoria şi geografia acestei ţări. Pe cale de consecinţă, românii care obţin şi cetăţenia Ungariei se pot angaja uşor în toate ţările Uniunii Europene, fără nici un fel de restricţii. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer şi obţin cetăţenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decît pensia din România, la care sînt obligaţi să renunţe. Pe surse, s-a aflat că sînt peste 2,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie în Ungaria. Zilnic, se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localităţi, pentru a dobîndi cetăţenia acestei ţări şi paşaportul unguresc. Acţiunea diabolică de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu. Pînă în toamna anului 2014, se acţionează pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate şi paşapoarte, că în Ardeal sînt 4-5 milioane de cetăţeni unguri. După aceea, cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice româneşti,  prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.
Aşa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanşat de Guvernul de la Budapesta face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei Ardealului, cu scop final  anexarea la Ungaria a acestui sfînt pămînt românesc. Orice român, cu mintea limpede, realizează că există o legătură artificială între Ungaria şi aşa-zisul steag secuiesc, „fabricat" şi purtat de unguri.
În acest context, nu trebuie uitat faptul că în majoritatea localităţilor din Covasna, Harghita şi Mureş au fost organizate ilegal referendumuri locale vizînd obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Toate documentele referitoare la aceste referendumuri locale au fost depuse la organismele europene de la Bruxelles.
Preşedintele României, Traian Băsescu, prim-miniştrii (Boc, Ungureanu şi Ponta), preşedinţii Senatului (Geoană, Filip şi Antonescu) şi ai Camerei Deputaţilor (Anastase şi Zgonea) au fost informaţi, de nenumărate ori, de către Serviciul Român de Informaţii (S.R.I.) şi Serviciul de Informaţii Externe (S.I.E.) despre toate acţiunile Ungariei vizînd pregătirea Diktatului de la Bruxelles. De ce nu au acţionat pentru dezbaterea lor în Parlament, pentru mediatizarea şi contracararea lor? Nimeni nu-i întreabă şi nici ei nu abordează această temă!
Avînd în vedere pericolul iminent al Diktatului de la Bruxelles, pregătit diabolic de Ungaria, iredentismul maghiar şi organizaţiile ungurilor din România, este necesar ca Parlamentul, preşedintele şi Guvernul ţării noastre să hotărască, de urgenţă, următoarele:
1. Pînă la intrarea României în Spaţiul Schengen, se suspendă aplicarea legii din Ungaria privind acordarea dublei cetăţenii pentru cetăţenii români.
2. Suspendarea, pentru doi ani, a aplicării legislaţiei referitoare la restituirile în natură şi verificarea legalităţii tuturor restituirilor făcute în perioada post-decembristă pentru unguri, atît pentru persoanele fizice, cît şi pentru persoanele juridice, mai ales bisericile ungureşti şi Statusul romano-catolic.
3. Respingerea în Camera Deputaţilor a modificărilor şi completărilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003, pentru a stopa exproprierea românilor de către titularii unguri ai licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale ale Poporului Român.
4. Convocarea Consiliului Suprem de Apărare a ţării (C.S.A.T.) pentru a decide modalităţile de stopare a acţiunilor Ungariei vizînd pregătirea argumentelor pentru Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014.
5. Adresarea unui mesaj Parlamentului României de către preşedintele ţării pe tema situaţiei din Ardeal şi a acţiunilor extrem de periculoase ale Ungariei. Pînă acum, Preşedintele Băsescu i-a sugerat premierului Ungariei, Viktor Orban, să fie mai atent şi să acţioneze mai uşor cu pianul pe trepte.
6. Se amînă cu doi ani discutarea şi adoptarea legilor privind regionalizarea României şi revizuirea Constituţiei. În faţa pericolului unguresc, românii au nevoie de unire, şi nu de dezbinare.
7. Interzicerea vînzării pămîntului românesc străinilor.

În faţa marelui pericol unguresc, pe lîngă unirea românilor, indiferent de opţiunile politice şi judeţele în care locuiesc sau ţările în care muncesc, se impune extinderea poruncii marelui patriot Radu Gyr: Ridică-te, Gheorghe! Ridică-te, Ioane! Ridică-te, Vasile! Ridică-te, Mihai! Scoală-te, Traiane! Scoală-te, Victore!

Dr. GHEORGHE FUNAR
Secretar general al P.R.M.
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj


ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2674,  13.02.2013