"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 2 august 2013

OBAMA PLUS!



Am primit, pe canale diplomatice, lista ţărilor şi organismelor internaţionale la care SUA NU au ambasadori. Am analizat-o cu maximă atenţie, atît ca şef de partid şi şef de publicaţii, cît şi în calitatea mea de membru al Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European. E o situaţie gravă şi fără precedent. Am să dezvălui numele cîtorva dintre aceste „găuri negre“ ale unei diplomaţii cu mari tradiţii, dar care, acum, pe fondul luptei dintre preşedintele Barack Obama şi Senatul american - afectat de neoconservatori, adică de republicani - a intrat în impas. E bine de ştiut că ambasadorii nominalizaţi de preşedinte trebuie confirmaţi de Comitetul pentru Relaţii Externe al SUA, dominat de democraţi, dar nu suficient de clar (trebuie 2/3 din voturi). Acesta e motivul pentru care ambasadorii propuşi de acest Om al Păcii nu sînt aprobaţi. După 6 ani de prezenţă, activă, la Casa Albă, Barack Obama a avut timp să se exprime ca un astfel de Om al Păcii. O calitate specifică mai multor preşedinţi democraţi, din Istoria Americii. E negru, unii fac glume proaste, folosind infamul cuvînt „cioroi“ (Doamne, iartă-mă!), dar el este, de fapt, Porumbelul.
Acel Porumbel care, după cele 40 de zile şi nopţi ale Potopului lui Noe, apare cu o mică ramură de măslin în plisc, vestind Pămîntul. Dar, iată o foarte sumară listă a acelor ţări şi structuri unde, deşi au fost nominalizaţi, ambasadorii NU au fost confimaţi de „ulii războiului", aşadar nu se pot prezenta la post, iar interesele americane nu sînt apărate: * Africa de Sud * Australia * Austria * Belgia * Brazilia * Chile * Danemarca * Germania * Grecia * Italia + San Marino * Japonia * Marea Britanie * NATO * Olanda * ONU * OSCE * Peru * Portugalia * Spania + Andorra * UNESCO. Aşa după cum se vede, România nici măcar aşa nu e menţionată. De ce? Pentru că nu are onoarea nici măcar să aibă un ambasador nominalizat! Bine, în schimb, că au fost confirmaţi de acel comitet al Senatului SUA ambasadorii din, atenţie: Burkina Faso, Ciad şi Libia! Aşadar, republicanii pun mai mare preţ pe reprezentarea Americii în Burkina Faso decît la ONU, NATO, UNESCO, OSCE şi în Marea Britanie, Germania, Spania, Japonia, Australia, Brazilia şi în alte foarte importante centre de putere ale lumii contemporane. Această situaţie inacceptabilă se înregistrează în contextul resetării relaţiilor dintre America şi Rusia. Care au ales calea dialogului, nu a confruntării. Dar această cale e contrară doctrinei mccarthyste şi intereselor producătorilor de arme ale morţii. Iată de ce eu, unul, m-am bucurat de revenirea la Casa Albă din Moscova, a lui Vladimir Putin - pentru cel de-al III-lea mandat. Iată de ce este imperios necesar ca şi Barack Obama să beneficieze de un al III-lea mandat, pentru a continua lucrarea sa, închinată Păcii. Eu, unul, îl compar pe acest tînăr cu Nelson Mandela. Pe Obama nu am avut onoarea să-l cunosc; atîta doar, la ceremonia de învestitură, în primul mandat, i-am trimis, prin Prinţul Paul, care participa la unul din banchete, cartea mea „Poems“, tipărită la Torino, în 7 limbi străine. Dar pe Mandela l-am cunoscut bine, am fost la el acasă, în Pretoria. Amîndoi sînt ca nişte copii mari. Au un suflet curat. Unul iese, încet-încet, din scenă, la cei 95 de ani ai săi. Celălalt, însă, e încă atît de tînăr şi doctrina lui trebuie ajutată să triumfe. Scrie această pledoarie un om care a fost la Hiroşima. Acolo, în Cartea de Onoare a Memorialului Atomic, o vizitatoare din America a scris: „Nu avem decît o lume - păstraţi-o!“. Tot astfel voi spune şi eu: păstraţi această lume, care e suprema creaţie a Domnului. „Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea“… Aşa sună acel splendid verset din Evanghelia lui Ioan. Mă rog la Tatăl Ceresc să dea minte Americii şi să-i acorde un al III-lea mandat unui om care nu a atacat nici Iranul, nici Siria, nici alte ţări-problemă, deşi ştiu că s-au făcut presiuni asupra lui. La vremuri excepţionale este nevoie de măsuri excepţionale. În definitiv, F. D. Roosevelt a avut 4 mandate. În concluzie, Obama Plus!

CORNELIU VADIM TUDOR
1 august 2013




ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2789, VINERI 2 AUGUST 2013




miercuri, 31 iulie 2013

DEMOCRAŢIA ROMÂNEASCĂ: PROSTIE SAU CONSPIRAŢIE?



Deşi tînără, democraţia noastră „originală“ trebuia, la vîrsta de 23 de ani, să înceteze joaca „de-a hoţii şi vardiştii“, mai ales cînd unii dintre vardişti se dovedesc a fi ei hoţii. Chiar nu înţelegem acest ridicol conflict dintre Dan Voiculescu şi Traian Băsescu. I-auzi: acum marinarul va întîlni un pirat, cităm din memorie afirmaţia lui Dan Voiculescu de pe treptele DNA. Şi noi, naivii, credeam că piraţi sînt amîndoi, fiecare în felul său. Provin din „structuri“ asemănătoare, au profitat din plin de vechiul regim, dar mai din plin de actualul regim. Dan Voiculescu se face că uită că între cele două palate există o coabitare şi că PC este parte a USL-ului? Obsesia suspendării preşedintelui să fie doar o manipulare de presă menită să le menţină în bazinul electoral al USL pe cele 7 milioane de persoane (unele - decedate, altele - plecate din ţară) care au votat la Referendum suspendarea?
Dar, surpriză, la alegerile parlamentare din 2012 nu s-au mai prezentat la vot în număr mare, astfel încît ne-am trezit pe cap cu un colos, cu un partid-stat, ca PSD-ul anilor 2000-2004. Cei doi au satisfacţii de la viaţă cum miliarde de cetăţeni ai Planetei nici nu visează. Putere, bani, familii reuşite. De ce nu-şi văd dumnealor de nepoţi şi mimează conflicte devenite războaie, care nouă, românilor de rînd, nu ne folosesc la nimic. Nici la eradicarea şomajului, nici la creşterea nivelului de trai, nici la calitatea învăţămîntului şi a actului medical pentru care plătim taxe şi impozite halucinante, căci de siguranţa cetăţeanului nici nu poate fi vorba. Se discută despre închiderea postului de Televiziune Antena 3, singurul post „anti-băsist“ din România, după cum se laudă unii. Personal, nu credem în această gogoriţă, în primul rînd pentru că, totuşi, facem parte din UE şi, de bine, de rău, cu presa nu te joci. A, dacă postul vizat, oricare ar fi el, nu-şi plăteşte taxele şi impozitele la stat, e altă poveste. Un IMM care ar îndrăzni să procedeze astfel ar fi băgat în insolvenţă imediat, fără prea multe proceduri. Dacă se încalcă grav deontologia profesională şi echidistanţa politică, există şi alte metode, legale, prin care, pe viitor, să se evite astfel de situaţii. Dacă anumiţi manageri ai postului în cauză se dovedesc a fi comis infracţiuni vizate de legea penală, e, din nou, altă poveste. Directorul zboară, postul TV sau ziarul rămîn pe loc. Care e problema? Asta, în caz că legile se şi respectă în România. Preşedintele PRM nu a mai fost invitat pe postul naţional de Televiziune de foarte mulţi ani, iar la Antena 3, de asemenea. Din ordinul cui, am întreba noi? Dar nu are sens să aducem subiectul în ograda noastră, nu acesta este scopul acestei succinte analize. De sus, din avion, conflictul Dan Voiculescu-Traian Băsescu pare „aranjat“ şi dobîndeşte, pe zi ce trece, nuanţe de penibil extrem. Este foarte posibil ca tot aranjamentul să fie praf în ochii cetăţeanului, praf în ochii UE, menit să inducă românilor ideea că, în ţara noastră, democraţia şi statul de drept s-au instalat şi funcţionează, că Opoziţia chiar există, că presa este liberă şi că totul nu este o uriaşă conspiraţie a unei găşti postdecembriste care alternează la Putere şi ne-a condus spre dezastru.

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare




ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2787, MIERCURI 31 IULIE 2013



marți, 30 iulie 2013

Săptămîna pe scurt nr 1200 - 30.07.2013


 
*  Neruşinarea ţiganului unguresc Gh. Funar: o cacealma ratată * Cine făcea ca toţi dracii la postul muribund B1TV? Cap de Porc! *  Un test jalnic pentru presa română („presa de sub chiloţi“, cum îi zicea Adrian Păunescu) *  În apărarea judecătoarei Iulia Motoc * Pacepa e mort

* LA DESCHIDEREA EDIŢIEI. Cacealmaua ratată a lui Gh. Funar şi a liotei sale de cerşetori pensionari a avut, totuşi, şi un cîştig: a sos la lumină putrefacţia presei române. Presă muribundă, care, am mai spus-o, putrezeşte de vie. Ia uite-o cum şi-a frecat mîinile de satisfacţie, ca o babă colivară, salivînd printre cioturile foştilor dinţi! Era rost de scandal! Mai amîna, puţin, deznodămîntul falimentului! Printre cele mai nenorocite canale (de scurgere) se numără B1TV şi Realitatea TV. Vai de capul lor, nu se mai uită la ele nici măcar George Păunescu şi Cozmin Guşă. Dacă ele au 1 punct de rating, e musai să aibă şi PRM–ul lui Vadim 1 procent în sondaje. Atît de ordinari sînt proprietarii acestor vidanje încît nu-şi pun întrebarea: unde s-o fi dus electoratul naţionalist? Dacă toate partidele scad, unde se află electoratul? Aici, toţi dau în bîlbîială, lua-i-ar dracu’ de japiţe. * La B1TV a guiţat, ca de obicei, la ora strigoilor, Radu Banciu. Făcea Cap de Porc ca toţi dracii, duminică seară (să-i băgăm un belciug în nară). Subtitrarea arăta duşmănia acestui canal falit faţă de un om care, în 1994, a contribuit, decisiv, la înfiinţarea sa: „Funar cu partidul, Vadim cu scandalul“. Să-ţi moară amantele, George Păunescu? Atunci cînd te urmărea Emil Constantinescu, în 1997, să te aresteze, pentru banii luaţi de la BANCOREX, cu ajutorul lui Răzvan Temeşan, Vadim a făcut scandal (chiar că era „cu scandalul“) şi ai scăpat, fugind în America. Nu pretinde, la nesfîrşit, că n-ai nici o legătură cu echipa de golani de la B1TV, fiindcă fi-tu e proprietar, nu vreun străin. Tot la B1TV, cine făcea spume la bot? Mai vechiul nostru client Mălin Bot. Un mic labagiu, care ar vrea să conteze, şi el, să sperie pe cineva, să-şi facă nu nume. Are un nume, repetăm: Bot. Păi, atunci cînd te cheamă Bot, nu mai poţi emite pretenţii, „De la sublim la ridicol nu e decît un singur pas“ – spunea Napoleon. „De la bot la rît nu e decît un singur guiţat“ – vom spune noi. Ştie el, anonimul Bot, că Vadim a adus murdăria în politica românească, extremismul, antisemitismul etc. Hai sictir, căcîcea! Îl judecă pe un om ca Vadim un Mucea Flaimucea ca tine! Urît comportament a avut craioveanca Nadia Ciu-ciu-ciurlin, care făcea emisiunea aia (proastă) şi i-a permis imbecilului să jignească. * În „Gîndul“, un traseist netalentat, pe nume Sultănoiu şi nu mai ştim cum, se leagă, şi el, tot de Vadim. Singur că da, că el a băgat în faliment fiţuica, nu şleahta Crocodilului Chelios. * Alţi mîncători de rahat, care ignoră, cu duşmănie, Congresul Extraordinar al PRM din 20 iulie şi fraudele grosolane ale găştii şarpelui Funar sînt: Remus Florescu („Adevărul“), Laura Ciobanu („Evenimentul zilei“), Roland Cătălin Pena („Puterea masonilor“), Dragoş Stănculescu („Curentul băsist“), un anonim de la „Libertatea“. Nişte boschetari, care vor avea o mare surpriză. * Te bagi în haită, urli ca lupii. Aşa a făcut şi actorul Eugen Cristea, la B1TV. Cînd îl vede pe Vadim, acest interpret de Moş Crăciun îl acoperă de pupături. Dar la Nadia Ciurlin (subalterna tovarăşei Belciug) s-a comportat ca o secătură * La România TV, sîmbătă seară, Tribunul l-a desfiinţat pe idiotul naţional Gh. Funar: atîta a strigat la el şi l-a băgat cu buzele alea vinete şi subţiri în rahat, încît, într-o pauză de publicitate, golanul s-a cerut afară. Am auzit că primeşte valuri de înjurături prin telefon, de la românii scîrbiţi de comportamentul lui de viperă crescută la sîn. Oho, şi acesta e doar începutul. În curînd, vom dezvălui şi sumele imense pe care hoţul ăsta cu faţă imobilă le-a încasat de la jocul penal CARITAS. Aşa şi-a făcut vilă în pădure şi alte bunuri, pe care dintr-o leafă de bugetar nu şi le putea permite. Ne vom distra mai mult cu derbedeul ăsta de Funar, habar n-are ce-l aşteaptă. * Două cacofonii recente pe micul ecran. 1) „Să privească către“ (Mihai Gâdea).  2) „Aplecarea atît politică, cît şi“ (Tudor Barbu).  * Bibilicele zăpăcite de la foaia „Click!“ continuă să-şi facă vînt cu aripile la tîrtiţă şi să creadă că asta e presă. Infantila obsesie „UITE!“ merge, voiniceşte, înainte, ceea ce arată că avem de-a face şi cu o doză de nebunie. „UITE-l pe Tăriceanu cînd zice «DA»!“; „UITE cît vom plăti pentru ne trata în străinătate“; „UITE cum dorm chinezii pe autostradă!“; „UITE ce produse găseşti în magazine“; „UITE cum te mai poţi îmbolnăvi!“. * Ziarul „Azi“ o atacă, pe nedrept , pe judecătoarea Iulia Motoc. De ce? Fiindcă frumoasa femeie a spus: „Nu am votat şi nu voi vota, niciodată, împotriva conştiinţei mele!“. Da, a spus. Şi ce-i cu asta? De ce trebuia să voteze un om al Legii după dictarea penalilor Liviu Dragnea şi Relu Fenechiu? Lasă, fata moşului cea fierbinte, nu mai plînge, vino la Kunta Kinte. * O greşeală în ferparele din „România liberă“, de miercuri, 24 iulie: foştii ziarişti de la „Arici Pogonici“ anunţă că a încetat din viaţă Lidia Novac, iar familia dă un anunţ şi o numeşte Livia Novac. Totuşi, sînt două nume diferite. Oricum, Dumnezeu s-o ierte. * Prin strădania domnişoarei Ana-Maria Păunescu, fiica regretatului scriitor Adrian Păunescu, primim, periodic, revista ,,Flacăra”. Singura care există, fiindcă aia furată, în 1990, de turnătorul George Arion, a murit demult. Ca de obicei, am căutat rubrica redactată de Andrei Păunescu, sub genericul ,,Emisiunile trece, perlele rămîne”. N-am găsit-o, în ultimele două numere. Păcat. Ce s-a întîmplat? * Cel mai recent panseu al lui Ion Iliescu: ,,Pe Traian Băsescu nu-l duce mintea. Se dă scamator şi face figuraţie, altminteri, neserios”. * Din ce în ce mai tîmpit ziarul ,,Evenimentul zilei”. Normal, doar e condus de un anti-talent, ţucălarul rrom Dan Andronic. Care e obsedat de Vadim, bineînţeles. Nici o zi fără Tribun. În nr. de joi, 25 iulie, în ,,bulina roşie”, sau ,,roşia bulionată”, apare o notiţă schiloadă, sub titlul: ,,Memoria Evz. TVR a primit directive pentru a face circ cu Vadim”. Prima frază, prima minciună: ,,Pe 24 iulie 1992 a avut loc la TVR prima apariţie într-o emisiune de televiziune a lui Corneliu Vadim Tudor, de după căderea regimului comunist”. Nu, bă, muhaielelor. Întîia apariţie la TVR a acestui om s-a produs cu 2 ani mai devreme, la scurt timp după apariţia ,,României Mari” (8 iunie 1990). * În aceeaşi fiţuică agramată vedem un text pueril, semnat de Mălin Bot (sau Bălin Mot, tot un drac): ,,Cît timp mai sîntem ţara maimuţelor?”. Mă, prostule, te-ai uitat în oglindă? Prima maimuţă eşti chiar tu. * Toader Paleologu e tare-n clanţă: ,,Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Monica Macovei sînt răsuflaţi”. Ne amintim că acelaşi june a spus că, pentru PDL, ,,Traian Băsescu e o pleaşcă”. Îşi mai menţine afirmaţia, după cîţiva ani? De la pleaşcă la fleaşcă nu e decît o literă. * În ,,Tricolorul” de joi, 25 iulie, fetele de la tehnoredactare şi corectură au făcut o gafă stupidă: un articol din ,,Scînteia” anului 1958 l-au datat… 1938 (?!). Ruşine. * Dar, hai să trecem peste această gafă şi să vedem sumarul celor mai recente numere. JOI, 25 iulie (nr. 2.783): ,,România e umilită de stăpînii yankei mai rău decît ultima plantaţie de sclavi. Justiţie de mafioţi: pe cine au permisiunea Traian Băsescu şi Victor Ponta să aresteze (?!)”; ,,ULTIMA ORĂ. OTV va emite, din nou, pe o licenţă italiană, plătită de Adriean Videanu cu 2.000.000 de euro”; ,,Făcătura ridicolă Partidul Mişcarea Populară va primi de la Albă ca Zăpada 9%”; ,,LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. Şarpele crescut la sînul PRM: Gh. Funar”; ,,Ruşine tuturor televiziunilor din România!” (editorial de Ruxandra Lungu); ,,Pentru împrospătarea memoriei. Cazul Hrebenciuc” (Octavian Paler, ,,Cotidianul”, 7 febr. 2003); ,,Cele mai tari «perle» de la admiterea la Facultatea de Jurnalism”; ,,Mărturii istorice. Un filozof italian a spus: «Hitler şi Mussolini sînt pitici pe lîngă acest Căpitan al vostru»” (Vasile Posteucă); ,,10 lucruri de ştiut despre Mişcarea Legionară” (Lavinia Irimie); ,,O descoperire din Crimeea dă peste cap Teoria lui Darwin privind evoluţia omului” (Silvana Chiujdea); ,,Vasile Blaga: «Victor Ponta are fini sau rude în orice minister»”; ,,Scandalurile sexuale din mînăstirile medievale”. VINERI: ,,Gh. Funar a fost dat afară din PRM pentru grave abateri de la Statut şi trădarea Mişcării Naţionale” ( Biroul de Presă al PRM); ,,România trebuie să-şi poarte, singură, de grijă” (editorial de prof. univ. dr. Corvin Lupu); ,,Fostul potcovar Gruia Stoica a crezut că îl poate trage în piept pe Traian Băsescu. «Nu dai banii? Atunci dai cu subsemnatul la DNA!»”; ,,Senatorul Valer Marian: Plîngere Penală împotriva premierului Victor Ponta”; ,,NEWS ALERT. Puradelul înfumurat Mihai Gâdea, victimă a bătrînei caiafe securiste Dan Voiculescu”; ,,Apel către intelectualii români: Treziţi-vă, România e făcută praf” (Liviu Ioan Stoiciu); ,,Hai să (ne) rîdem cu o exaltată de la Giga TV!”; ,,TOP 10 al celor mai proşti infractori din lume. Greşelile stupide care i-au adus în spatele gratiilor”; ,,SPORT. Profiterolul” (Silviu Dumitrescu, antrenor emerit). LUNI: ,,Lume, lume, am făcut un puci cu spume! Nebunul Gh. Funar a fost ales, de nişte zombi, regele vuvuzelelor”; ,,Încă o dovadă a fraudelor neruşinate comise de borfaşii care se tot screm să-l facă pe ţiganul unguresc Gh. Funar şef de partid. La aşa-zisul congres de la Alba-Iulia s-a jucat Alba-Neagra: au votat şi oamenii de pe stradă (?!)”; ,,Mesaj din Cluj: «Vadim îl poate face praf pe Funar!»”; ,,Prostituata ţigancă Anca Cîrcu îl înşeală pe amantul macaronar cu caricaturistul Gogu Pintenogu”. MARŢI: „Ha, ha, ha! Clovnul Funerar Funar şi-a băgat gaşca de aplaudaci în draci: Aşa-zisul Congres al securiştilor pensionari şi pleşcari e nul, fiindcă pretinsa plenară care l-a convocat (la ordinul puşcăriabilului Dan Voiculescu) a fost total ilegală – afirmă surse din Justiţie, care au văzut hîrtiile şi ştampilele false ale infractorilor!“; „ULTIMA ORĂ. Uns cu toate alifiile, Dan Voiculescu dă ţeapă tripleţilor Ciontu-Badea-Bîldea şi nu le livrează nici un ban…“; „SCUIPAŢI AICI! Natură moartă cu pensionari pleşcari“; „Gyorgy Funar e o mare ruşine naţională!“ (Comunicat P.R.M. Mehedinţi); „Tîlharnici de lux şi crime împotriva jurnaliştilor“ (editorial de Maria Diana Popescu, Stuttgart); „Statul trebuie să restituie banii depuşi de candidaţi la alegeri“ (Ing. Dan Stănescu, Ploieşti); „Astăzi e ziua de naştere a unui fiu iubit al Basarabiei româneşti. La Mulţi Ani, Ilie Ilaşcu!“; „Ameninţare cu bombă la antrenamentul lui Dinamo Tbilisi“; „David şi Goliat, versiunea animalelor. Căţelul-erou care a alungat un urs din casa stăpînei sale“; „Un prieten român al marelui poet rus Puşkin: boierul Zamfirache Ralli“. * Haideţi să ne întoarcem la ,,perlele” de la examen. Reproducem textul integral: „* Trebuie să priveşti măcar o dată pentru a te simţii atras şi cu siguranţă vei ţine minte programul şi ora pentru a fii pe fiecare zi, în afară de weekend unde poţi privii orice în acea oră şi jumătate în care aflii cît mai multe lucruri din cît mai multe domenii ce te interesau, în faţa televizorului. * Setea de cunoştinţe vă va ţine legaţi de ecranele televizoarelor pînă în momentul în care oboseala nu va mai putea fi stăpînită. * Această emisiune este de gen comedie şi nu este nimic legat de ea, care te-ar putea întrista. * Datorită ştirilor ne putem informa despre situaţia atmosferică. * Cu ajutorul ştirilor putem fi informaţi despre tot ce înseamnă informaţie. * Dorinţa de a informa şi profesionalismul, apare o dată cu dezbaterea unei teme cotidiene, plăcute precum cea culturală, a artelor. * Cred că sînt doar nişte statistici majoritare. * Engleza învăţată la noi în ţară este mai slabă decît cea vorbită în alte state. * Mediul online e foarte răspîndit. * Nu avea mîncare sau apă, decît un cuţit. * Majoritatea persoanelor, care o privesc sînt tineri, deoarece este o emisiune de divertisment. * Unii telespectatori se simt jigniţi, ceea ce scade ratingul, cu toate acestea este cea mai urmărită. * Fiind o emisiune despre întreaga Românie, cu tot ce cuprinde ea, de la munţi pînă la ape, de la altitudini ale munţilor la adîncimi ale apelor. * Doresc să urmărim această emisiune pentru că are doar trei episoade. Acesta, fiind ultimul episod al ediţiei. * În concluzie, această eminsiune este una fără aspecte negative, cu influenţe pozitive asupra copiilor dar şi adulţilor. O emisiune benefică pentru toţi. * Emisiunea de televiziune preferată depăşeşte pragul material, devenind în timp, parte din viaţa noastră. * Aceasta are şi un caracter ficţional, asta pentru cei mici, emisiunea fiind destinată tuturor telespectatorilor. * În general, cei care privesc la televizor şi sînt pasionaţi de acest lucru îşi conturează cariera. * Majoritatea dintre noi, au un model în viaţă care e vedetă, iar prin această ocazie putem afla mai multe despre ea şi modul cum gîndeşte. * Într-adevăr fetele care participă (la emisiunea «Te pui cu blondele» - n.r.) au o ţinută obligatorie şi sînt inadegvat îmbrăcate pentru ceea ce vor să arate. * Ceea ce ne înconjoară, fie că acceptăm, fie că respingem, este ceea ce gradual ne suplimentează devenirea. * Emisiunea e la o oră destul de tîrzie, în comparaţie cu orice altă emisiune ce se difuzează la acea oră. * Principiul discriminării, interzis în totalitate de Constituţia României se poate ţine astfel în frîu cu mai multă stabilitate. * Cu toţii sîntem identici pînă la un anumit punct, iar dacă luăm fiecare persoană în parte, realizăm că poate fi criticată pentru pasiunile diferite. * Un alt motiv pentru care urmăresc cu regularitate această emisiune şi v-o recomand este aventura, eu fiind o persoană căreia îi place să se rişte pentru ea la final, să obţină un bagaj de informaţii. * Emisiunea mea preferată are o caracterizare succintă, banală, aş insista. Nici numele nu are conotaţii excepţionale şi sugerează pe cît posibil, pentru oamenii citiţi, adevărata sa natură. «Acces Direct» este numele ei şi te poate învăţa atîtea, întrucît, o emisiune trebuie să conţină o morală bine definită, nu doar informaţii comerciale. * Emisiunea e cenzurată, astfel încît limbajul inadecvat este mascat. Din această cauză o puteţi urmării împreună cu fraţii voştrii mai mici. * Putem trage ponoase din păţaniile lor. * Datorită acestei emisiuni am aflat lucruri, care mi-au fost de folos pe plan profesional. Am aflat cum este creat un instrument muzical, ce lovituri îi pot afecta sunetul şi lemnul. * Emisiunea e gîndită să acopere toate categoriile de vîrstă şi, chiar dacă are triunghi, se pot uita şi cei slabi de înger. * Recomand această emisiune, dat fiind faptul că întruneşte o multitudine interactivă şi pertinentă de topici. * În acest reality show putem regăsii toate elementele necesare pentru a fi suficient de captivanţi. * Spre exemplu, noi o putem considera pe Bianca Drăguşanu modelul nostru, deoarece o vedem o fată frumoasă, care a obţinut tot ce şi-a dorit. La o astfel de emisiune putem descoperi că nivelul ei de inteligenţă e zero, fapt ce ne va schimba total concepţia despre modelul nostru în viaţă. * Mass-media e un complex de ştiri, informaţii, cancan-uri. * Interesul tinerilor faţă de România ar creşte sesizabil dacă s-ar promova emisiuni cu caracter umoristic. * Avînd în vedere că astăzi este miercuri, vă propun să vă oferiţi cadou o oră şi jumătate de inteligenţă, de «timp nepierdut». * Eu pot spune din propria experienţă că am mers cu elicopterul la ei şi le-am oferit o parte din lucrurile de care aveau nevoie nu vă puteţi imagina ce era în sufletele brătrînilor din acea zonă se citea fericirea pe feţele lor cînd le-am dus proviziile şi lemne de foc pentru a supravieţui. * Emisiunea «Cum să devi mai deştept?», prezintă românilor gramatica limbii noastre, cei mai mulţi dintre aceştia neştiind să vorbească corect din punct de vedere gramatical. * Un alt argument este şi faptul că nu se promovează ipocrizia şi demagogia politicienilor din fruntea ţării. Prin scenetele expuse în fiecare ediţie, se poate demasca indiferenţa cu care se răspunde comportamentului oferit de către mai înalţii poporului, trăgîndu-se astfel un semnal de alarmă cu privire la situaţia delicată în care ne aflăm ca şi unitate de neam. * În primul rînd, o emisiune televizată nu are obligativitatea de a îndeplini criteriile fiecăruia, fiind axată asupra unei teme fixe. Aceste teme ajung să atingă numitorul comun şi să trateze probabil şi subiecte de interes naţional. * Dat fiind faptul că trăim într-o lume a tehnologiei, televiziunea face parte din rutina zilnică a fiecăruia dintre noi. Fără aceasta, consider eu, fiinţa umană ar fi închisă într-un cub al mediocrităţii, deoarece nu ar avea acces la amalgamul de informaţii utile, dar nici la starea de amuzament provocată de emisiuni de televiziune. * Calităţile sale m-au determinat pe mine să-mi aleg această meserie, cea de jurnalist. Consider că cei trei paşi importanţi pentru a-mi atinge acest ţel sînt învăţaţi de la Mircea Badea. Totul, nonconformismul şi umorul. Consider că pentru a putea înţelege societatea nu este nevoie să ne uităm la emisiuni sobre care urmăresc un anumit tipar iar «În gura presei» este o astfel de emisiune. Instigă la a cunoaşte mai mult despre societate, despre conducători, despre dedesupturile acesteia şi nu în ultimul rînd încearcă să încurajeze tinerii la o lupta pentru a schimba ceva. * Această emisiune are tematică medicală deoarece sînt prezentate informaţii medicale şi sînt purtate discuţii despre acest subiect. * În România se află atît mare, cît şi munte, atît oraşe puternic urbanizate şi industrializate, dar şi locuri sacre, neatinse de civilizaţie. * Am intrat împeună cu dînsa înapoi în clasă, iar ce am văzut m-a îngrozit. Un coleg era aproape gol, dîndu-se în spectacol şi imitîndu-mă într-un mod deloc plăcut. * Consider că, fiecare dintre noi are o emisiune favorită, din care să culeagă informaţii din viaţa de zi cu zi, în care să aflii lucruri noi şi de aceea cred că cu toţii ar trebui să urmărim emisiunea «România, te iubesc» după Pro TV. * Oare emisiunile de televiziune te pot educa în viaţă? Cu siguranţă cu toţi am răspunde afirmativ la această întrebare în funcţie de emisiunea la care îţi poţi pierde timpul, sau în funcţie de emisiunea ta preferată. Un prim argument, îl pot lua în funcţie de timpul tău alocat, dar şi în legătură cu ceea ce-ţi doreşti să înveţi. Dacă te atrag emisiunile de divertisment sau de sănătate, politice este un pas spre a ştii mai multe despre un domeniu anume. Ca să fiu precisă, emisiunea mea preferată este «Să trăieşti sănătos» de pe antena 2. * Trecînd prin multe etape ale vieţii, prin care am trecut şi noi, invitaţii acestei emisiuni îşi permit să dea sfaturi şi pot spune că unele sînt comestibile. * Un prim lucru benefic ce poate fi identificat în legătură cu Top Gear este faptul că telespectatorul i-a contact cu limba engleză pură vorbită chiar de inventatorii ei. * Emisiunea aceasta urmăreşte îndeaproape cazurile groaznice a unor neînsufleţite rănite şi oamenii care le ajută, le îngrijesc pentru a le «readuce» la viaţă“. * Cine îşi etala chelia lucioasă în ,,prezidiul” adunăturii din spatele împăiatului Funar? Nimeni altul decît Dumitru Puzdrea, strecurat acolo de prietenul lui, Cornel Ciontu. Numai că acest Puzdrea e partener de afaceri cu… Cocoş! Hopa! Ia te uită cîte complicităţi de nulităţi! Ce legătură au puşlamalele astea cu politica? Singura lor intenţie e să înhaţe un partid curat, într-un an în care forţele naţionaliste cresc, peste tot, în Europa, şi să stoarcă bani şi funcţii importante. N-au nici o şansă, Vadim e mult prea puternic pentru ei – el nu e o nucă, sau o piatră, ci o stîncă. Şi are nervii tari. O să-i bată cap în cap pe toţi limbricii cu pricina. Cît despre strîmbul ăsta de Funar, rămîne cum am vorbit: fiecare apariţie a lui la tembelizor le întunecă românilor casa, fiindcă dobitocul are doar 4-5 clişee şi se citeşte veninul răutăţii pe faţa lui asimetrică. Nu ştim cum s-o fi putut culca Verginia Vedinaş cu o aschimodie ca ăsta. Dar ştim de ce îl tot înşeală, de mai bine de 30 de ani, iapa aia în călduri, nevastă-sa. * Am mai scris despre sărăcia de limbaj a necoptului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin. În mai multe interviuri televizate, pupilul lui Dan Voiculescu a folosit, pînă la exasperare, cuvîntul ,,zona”. Îi place lui cum sună. L-a auzit la cineva şi îl aruncă în discuţii de zeci şi zeci de ori. Obsesia asta jenantă a fost remarcată şi duminică seara, într-o emisiune prezentată de ofiţerul acoperit Radu Tudor, la Antena 3. Am notat doar cîteva dintre clişeele micului papagal: ,,Intră în zona de faliment”; ,,Zona de piaţă”; ,,O zonă foarte mare de evaziune”; ,,În zona aceasta” etc. Ştiţi care e culmea? Un alt invitat în studio, Ştefan Nicolae, s-a molipsit rapid de şabloanele băiatului, dînd zor, şi el, cu zona-n sus şi zona-n jos, pînă ce au dat, cu toţii, în zona zoster, normal. * Nu scrie, întotdeauna, la aceeaşi altitudine a talentului său real (ar fi şi dificil), dar mereu o face cu profesionalism şi cu o tăietură precisă a frazei. Ne referim la Şarpele Boa al presei române, fiul doctorului Boanchiş. Iată ce scrie puştiul în ziarul „Naţional“ de marţi, sub titlul „RTV, cimitirul celor vii“ (reproducem tot pamfletul, pentru a înţelege că nu sîntem singurii care îi pun tovarăşei Tonica Mamoiu centură de castitate la gura aia ca o butonieră): „Nu cred că în istoria unei ţări zguduite, aşa cum e România, a existat vreo instituţie atît de agresivă ca RTV. Dai pe postul ăsta, te întrebi cînd vine sfîrşitul lumii, peste 5 minute sau 2 zile, că nu mai ai răbdare, şi rămîi branşat, călare pe rating, aşteptînd Apocalipsa. Iniţial, RTV a fost comparată cu OTV. Prostii. La OTV se afişa mahalaua candidă. La RTV mărşăluieşte balamucul bine arhitecturat, alimentat cu electroşocuri şi aflat în plină criză a cămăşilor de forţă. Zilele trecute, Dan Diaconescu debita acolo nu ştiu ce enormităţi despre Elodia. S-a dovedit cel mai decent personaj din studio, a reprezentat momentul paşnic al zilei. Între 2 breaking news-uri şi 3 burtiere umplute cu anunţuri catastrofice, te întrebi dacă eşti chiar aşa de ticălos, dacă ţara ta e o groapă cu reziduuri, dacă n-ai murit. Şi atunci, apare Monica Tatoiu, un fel de Doamna Voltaire, din schiţa lui Mazilu, şi te lămureşte dînsa. Se pricepe şi la mistica increatului, şi la zodiacul urşilor gunoieri, cunoaşte şi ce glicemie avea Toma Alimoş. Dacă se întîmplă să fie şi în emisiunea Sorinei Matei, eşti rezolvat. Suni la cimitir şi afli că deja ai fost cazat. La propriul parastas de 40 de zile, te poţi sălta un pic din raclă, pentru a întreba dacă s-a născut invitatul pe care Sorina Matei l-a lăsat să-şi încheie fraza. Unii spun că schiloada piţigăiată ar fi securistă. Tare sînt curios ce IQ posedă eventualul recrutor. Şi cum arată bărbatul (dacă există) capabil să întreţină relaţii sexuale cu zbîrnîitoarea Sorina“.  * Timp de fo cîţiva ani am uitat de zgripţuroaica aia cu negi mulţi şi dinţi puţini, da’ galbeni ca turta de ceară, pe nume Tia Şerbănescu. Acum ne-am adus aminte, pentru că ne-a semnalat cineva o nouă rafală de căcăreze evacuată de Strămoaşa Caprei în „foaia vitelor de pripas“ auto-intitulată, abuziv, „Curentul“ (alternativ?). Fă, proasto, scrii confuz şi fără umor, apuca-ne-ai de cosor (desigur, ne referim la „Cosorul lui Moceanu“, imortalizat de Marin Preda, în „Cel mai pămîntean dintre iubiţi“). * Pozarul care îşi masturbează buzunarul, Radu Nistor, conduce un Departament la „Libertatea“: Departamentul Anca Cîrcu, care face bani cu sfîrcu’. Periodic, fotograful de nunţi, botezuri şi alte paranghelii publică texte ditirambice despre ţiganca asta repetentă şi căutată de Sanepid, care vrea să o bage într-o groapă cu carbid şi să o vindece de sifilis. Ce s-a mai întîmplat? Păi, s-a întîmplat că un caricaturist, Gogu Pintenogu (i se dă şi poza, băiatul e plecat, rău, cu sorcova prin tramvaie), s-ar fi îndrăgostit de tancul petrolier şi a cerut-o de bărbat. Casă de piatră la rinichi! * Dragă Peter Imre, mai stai pe-acasă şi ocupă-te puţin de „Adevărul“. E Underground (Sub Pămînt SRL). În nr. de marţi apar două minciuni incalificabile. 1) Cică un sondaj, scos din maţe de Inscop Research,  arată că 27% dintre români vor monarhie (poate dintre românii morţi înainte de 1940). 2) Cică „Ioan Mihai Pacepa se dă James Bond la 84 de ani“, aleargă 5 km pe zi, înoată şi joacă tenis (fenomen paranormal, dacă ne gîndim că licheaua trădătoare avea cancer la popou, în 1978, şi nu putea supravieţui 35 de ani, el fiind la ora actuală, vorba lui Raymond Chandler, „cît se poate de mort“). 

* LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. Invitat, luni seara, la postul România TV, în emisiunea realizată de Ionela Năstase şi Marius Niţu – preşedintele PRM a făcut carne de mici echipa de pitici a bufonului vînăt şi trist Gh. Funar. Şi e abia începutul, boschetarii ăştia habar n-au ce urmează.

ALCIBIADE



REVISTA ROMANIA MARE  nr 1200 - 30.07.2013