"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 22 octombrie 2013

Noroc de barbugiu: România va juca barajul cu Grecia!





Ieri, la sediul FIFA, din Zürich, a avut loc tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. Iată cum au căzut echipele:
* Portugalia - Suedia; * Ucraina - Franţa;
* Grecia - România; * Islanda - Croaţia.
Meciuri tari, al căror rezultat nu poate fi anticipat. Echipa noastră are şanse reale. Cu o condiţie: Victor Piţurcă să lase deoparte orgoliile lui bolnave, de vedetă răsuflată, şi să facă cea mai tare echipă posibilă.
Să nu ridice din umeri, mai tîrziu, şi, cu o faţă plîngăcioasă, de milog, să se smiorcăie: „Asta-i situaţia. Nu m-au ascultat". Dar el ascultă de cineva? Atunci cînd toată lumea îi spune că face foarte rău că se încăpăţînează să-l pedepsească pe Adrian Mutu, el se învineţeşte la faţă şi îl urăşte şi mai mult pe acest băiat. De ce? Fiindcă Mutu e un mare fotbalist - pe cînd el, Piţurcă, a fost un mare barbugiu. Nu-l iartă că a jucat la  cluburi faimoase din Europa: Internazionale Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio. Păi se compară? Unde a jucat Piţurcă? La Scorniceşti. Adrian Mutu ar trebui băgat în dubla manşă cu Grecia măcar pentru executarea loviturilor libere. În absenţa lui, aţi văzut că toate mingiile au fost trimise în tabela de marcaj, sau în bălării. Măcar băiatul din Piteşti a învăţat de la inegalabilul Dobrin cum se execută astfel de lovituri, iar din 3-4, cel puţin una se transformă în gol. Nu mai vorbesc de figura pe care ar face-o Mutu în Brazilia, în eventualitatea că ne vom califica. Apreciez că va avea acelaşi succes ca Florea Dumitrache în 1970. Numai că... Numai că nu vrea ţiganul răzbunător, care aleargă în călcîie, la fel ca un căluşar. Alte probleme deficitare: Măţel (Intestinel), Hoban, Maxim, Bogdan Stancu. Să nu mi se spună că nu sînt alţii mai buni. Sînt. (Ce bun era acum Alex. Chipciu! Să mulţumim măcelarului de la Dinamo, care l-a băgat în ghips). Am fost în Grecia de mai multe ori, în anii '80, cînd eteriştii nu suflau în faţa noastră. Între timp, s-au ridicat. Nu numai la fotbal, ci şi la baschet, la atletism, la alte sporturi. Echipă de moral, Grecia seamănă cu ceea ce a fost Iugoslavia: dacă „se taie", poţi să-i dai 6 goluri. Dar dacă nu „se taie"? Te calcă în picioare, ăsta-i adevărul. Dar, hai să gîndim pozitiv: era mai rău dacă am fi căzut cu Portugalia (ne-ar fi bătut Ronaldo de unul singur), sau cu Franţa. Aşa, cu Zorba Grecul, zurbagiii noştri pot fi învingători. Numai să jucăm altceva decît am jucat cu Turcia şi cu Estonia, la Bucureşti. E bine că primul meci se va desfăşura în deplasare. Încă de atunci am putea lua o serioasă opţiune, adică „greţilii" pot fi bătuţi, chiar acasă la ei. Îmi şi imaginez un cuplu de atacanţi, pe spaţii mari şi culoare largi, format din Marica - Mutu, şi servit de Tănase şi Bourceanu. Totul e să vrea el, Bulibaşa cel Rău. Care  repetă figura sinistră făcută de Angelo Niculescu, în 1970, împotriva lui Nicolae  Dobrin. N-a vrut el, „profesorul respectiv" (îi plăcea acest ultim cuvînt, îl repeta pînă la saturaţie). Aveam Anglia şi Brazilia în mînă, puteau fi zdrobite de acea generaţie de aur, în care Prinţul din Trivale strălucea ca o bijuterie de preţ. Acum, unui alt piteştean, care a jucat sub bagheta lui Dobrin, i se face o mare nedreptate. Ascultă, Piţurcă: bagă-l pe Mutu, băga-te-aş din nou la zdup…
CORNELIU VADIM TUDOR
21 oct. 2013
Strasbourg (Pamflet)

Explicaţie poză: Victor Piţurcă îl persecută pe Adrian Mutu tot aşa cum l-a persecutat Angelo Niculescu pe Nicolae Dobrin...




ZIARUL TRICOLORUL , Anul X, nr. 2845, MARŢI 22 OCTOMBRIE 2013

DE CE SE TREZESC ROMÂNII CÎND E PREA TÎRZIU?



Motto: „Jaf pe faţă, fără jenă/ Ne-au pus pielea la proţap/ Ne ia şleahta alogenă/ Pînă şi ochii din cap./ Iar românii - ce fac oare?/ Cer o bere şi doi mici/ şi se bat pe ajutoare -/ Chelneri de bacşişuri mici".
CORNELIU VADIM TUDOR
(„Hai la Ţară de vînzare")

N-am mai ţinut socoteala protestelor populare, care, deşi timide, au arătat unei lumi întregi că românii nu dorm, că sînt pe cale să se trezească la realitate - cam tîrziu, totuşi - ca să vadă că rămîn, încet-încet, fără ţara lor, pentru că nu numai bogăţiile subsolului au fost devalizate sau otrăvite, dar şi cele ale solului (pămînturi, păduri, sisteme de irigaţii etc.). Toate au ajus pe mîna străinilor, cu ajutorul trădătorilor de Neam şi Ţară, pentru că „nu e nebun ăla care cere, ci e nebun ăla care dă"! Cît despre noi, ne-am cam săturat să-i avertizăm pe români asupra pericolelor care îi pîndesc pe termen mediu şi lung. Despre Roşia Montană, vorbim de un deceniu, cel puţin. Dar, degeaba! Românii şi-au văzut de treaba lor, de viaţa din ce în ce mai grea, de interesele mărunte, dar suficient de stresante ca să se mai gîndeascaă şi la Interesul Naţional. De ani de zile, nu de ieri, de azi, ne-am răcit gura de pomană vorbind şi despre pericolul exploatării gazelor de şist prin fracturarea hidraulică. În campaniile electorale, candidaţii PRM au tras semnalele asupra marelui Jaf Naţional, începînd cu Sidex, Petrom, BCR, ca să ne referim numai la numele cele mai sonore. I-a păsat cuiva? A protestat cineva? Slab, pe ici, pe colo. Iar televiziunile tac mîlc şi nu deschid subiectul. Despre privatizările frauduloase nu mai vorbeşte nimeni, în schimb mass-media s-a „procopsit" cu o sumedenie de reclame, care aduc mulţi bani, ca să îi închidă gura. Realizată cu multă rigoare şi prezentată în aşa fel încît să manipuleze consumatorul, o companie străină ne îndeamnă să folosim numai produse româneşti. Compania produce petrol, nu iaurt, nu covrigei, nu pastă de dinţi. Şi, culmea, nu aparţine românilor! Colac peste pupăză, companiile care „par" să producă mărfuri româneşti aparţin, cu puţine excepţii, tot străinilor. IMM-urile cu adevărat autohtone nu au bugete pentru marketing, iar publicitatea este plătită cu bani grei. Pe ici, pe colo, se mai organizează un tîrg cu produse tradiţionale, pe care nu la vom vedea niciodată pe rafturile super-marketurilor.
Dar, să revenim la subiect. Deşi am avut dreptate în toate privinţele, românii nu s-au ostenit să vină la vot în număr suficient de mare încît să nu mai fie posibilă fraudarea alegerilor, iar eliminarea Partidului România Mare din Parlamentul ţării să nu fie atît de uşoară şi de previzibilă, după ce a fost precedată de o avalanşă de sondaje contrafăcute. Deşi am obosit să tot vorbim degeaba, ştiind că nimeni nu e profet în ţara lui, nu ne lasă inima să nu-i avertizăm pe români asupra un pericol şi mai mare: Fondul de Pensii este aproape golit din cauză că majoritatea contribuabililor muncesc în străinătate. Oare de ce credeţi că s-au deschis graniţele în 1990? Unul dintre motive a fost acela că Occidentul avea nevoie de forţă de muncă tînără, şcolită pe banii altora, calificată, dornică să-şi împlinească aspiraţiile către o viaţă mai bună, neştiind, pe termen lung, ce se va întîmpla cu România. S.O.S! În 2030 (noi credem că mai curînd), unii analişti spun că nu vor mai fi bani de pensii. Deloc! Atunci să vă vedem! Şi să nu spuneţi că nu v-am avertizat! Evident că în categoriile defavorizate nu intră gaşca de profitori care conduce, de 23 de ani, România şi care s-a pus la adăpost împreună cu familiile. Dar întrebarea este dacă vor scăpa de mînia poporului. Pentru că, atunci, vor fi ei, pensionarii, ceva mai lipsiţi de vlagă, dar vor fi mulţi, foarte mulţi. Şi-i vor avea, cu siguranţă, alături pe copiii şi nepoţii lor. Dar de ce trebuie să aşteptăm pînă cînd nu se mai poate face nimic? Contractele privitoare la exploatarea de la Roşia Montană sau a gazelor de şist pot fi reziliate sau modificate. Dar cu ce preţ? Vom afla vreodată, sau se va face totul pe şest, ca pînă acum?

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare




ZIARUL TRICOLORUL , Anul X, nr. 2845, MARŢI 22 OCTOMBRIE 2013



luni, 21 octombrie 2013

Săptămîna pe scurt nr 1212 - 21.10.2013




* Altă maimuţă agresată de românii furioşi: purtătorul de lunete (sifoane) la ochi Daniel Barbu * Punguţa cu doi bani devine, în mintea alcoolizată a ministrului de (boli) Interne Radu Stroe... sacul cu monede (?! ) * Lacheii lui Dan Voiculescu au devenit odioşi * Victor Ponta s-a mai învrîtit de o poreclă: Linie Roşie

* LA DESCHIDEREA EDIŢIEI. Aşa-zisul ministru al Culturii, Daniel Barbu, şi-o caută cu lumînarea. Crezîndu-se mare profesor universitar, chiombălăul îşi forţează norocul şi, unde e scandalul mai încins, hop şi sinistra lui figură! În urmă cu cîteva săptămîni, handicapatul a fost bombardat cu roşii la Cluj – asta, apropo de Roşia Montană. După aia, s-a dat cugetător profund (Gînditorul de la Damblagia) la Antena 3, care face, pe faţă şi contra-cost, propagandă Mafiei evreieşti de la Gold Corporation. Oamenii au ţinut minte sfidarea asta, aşa că i-au mai servit o lecţie: l-au aşteptat la Clubul A, din Centrul Vechi al  Capitalei, şi i-au spart luneta. Nu cea pe care o are la ocarina de broscoi (dioptrii 12!), ci aia de la limuzina de ministru al Culturii. Apropo: care ministru al Culturii, din lumea întreagă, sacrifică vestigii arheologice inestimabile, lăcaşuri de cult şi cimitire, pentru a otrăvi populaţa cu cianuri? Ăsta-i dement, sau e idiot? Noi credem că şi una, şi alta. De altfel, el este una dintre ultimele aşchii care au supravieţuit după naufragiul Regimului Ţapului – alături de Petre Roman, Victor Ciorbea, Crin Antonescu. Un protestatar a avut ideea de a azvîrli în geamul maşinii guvernamentale o punguţă cu doi bani. Ştiţi povestea lui Ion Creangă. Dar, de aici, colegul de guvern al caricaturii Daniel Barbu, pe nume Radu Stroe, a scos un... sac! Efectiv, fostul marinar turnător (care, în anii ’80, îşi atribuia identitatea falsă de procuror!) a dat pe orificiul gurii tabagice următoarea chestie: „Se ştie deja cine a dat cu sacul (?!) cu monede“. Bă, Stroe, ţi-am zis noi bine că eşti Domnul Goe! Ce sac visezi mă, nătărăule? A venit unul, ca Moş Crăciun, cu un sac plin de monede, în spate, şi a aruncat cu el? Tu n-ai proprietatea cuvintelor? Dar, după legea conform căreia exemplul prost se ia mai repede decît cel bun, corespondentul postului România TV, Cristian Zărescu, a zis, şi el: „Acel sac cu bani...“. Incredibil, nu-i aşa? Se minte şi se dezinformează, pe faţă, fără ruşine! * În acelaşi context, penibilă, ca de obicei, campania antinaţională a postului Antena 3. Nu credeam că Mihai Gâdea (are 25.000 de euro pe lună!) şi echipa de slujbaşi ai Varanului, în frunte cu un alt tuciuriu, Radu Tudor, pot să se prostitueze în halul ăsta. Curve pe bani, pe linia de centură! Măcar să le facă Poliţia condicuţă şi să le ducă la un control medical periodic. Auziţi argument de om tîmpit la puradelul cu implant de păr (lînă merinos) Gâdea: cică nu extrag americanii gaze ca să le scoată din ţară, ci ele rămîn aici. Uş, cioară! Nu confunda această imensă bogăţie a României cu vînturile de la curul colonelului de Securitate Dan Voiculescu. O mare parte din gaze pleacă în lumea largă, iar ceea ce rămîne o să ne fie vîndut nouă, proştilor, la preţuri mari. Aşadar, aceşti criminali ne exploatează bogăţiile, după care ne fac un favor şi ni le... vînd! Asta, ca să nu mai vorbim de pericolele extraordinare care ne pasc. În primul rînd, fracturarea hidraulică produce multe boli grave, cu precădere cancer. În al doilea rînd, această metodă barbară, care scobeşte subsolul, generează fenomene tragice, ca de pildă cutremure. Acum e clar pentru toată lumea că bubuiturile şi cutremurele din comuna Izvoarele sînt provocate de teroriştii de la Chevron. Iar populaţia ce ar trebui să facă? Să stea cu mîinile în sîn, fiindcă nişte nenorociţi, în frunte cu Măcelarul din Bosnia, i-au promis (contra-cost, desigur) ginerelui unui răspopit că îl bagă la Casa Albă? Merităm noi, poporul lui Mihai Viteazul, asemenea cacealmale ordinare? Nu, sigur că nu. Aşa că românii au ieşit în stradă. Nu i-au manevrat ruşii, cum minte gaşca de vidanjori a lui Mihai Gâdea.  Adică, oamenii acestei ţări ar fi... agenţii Moscovei?! Haida-de! Şi unde se varsă lăturile astea? La trustul de presă al unui securist îmbătrînit în rele, acuzat, de nenumărate ori, că e un slugoi al ruşilor. Habar n-au Răzvan Dumitrescu, Dana Grecu, Alessadra Stoicescu şi alţi oameni talentaţi în ce joc periculos s-au băgat: li se vor scoate ochii toată viaţa! Asemenea acte de trădare şi lichelism NU se iartă, mai ales la un popor latin, adus pe marginea prăpastiei, care nu uită şi pedepseşte. La acelaşi post, devenit odios, a mîncat rahat cu polonicul şi ciuvicul. E vorba de Mugur Ciuvică. Jigodie era el şi pe vremea cînd îi ţinea de şase Ţapului, ca şef de cabinet. Jigodie e şi acum. Te uiţi la el, cum i se schimonoseşte faţa, şi aşa asimetrică, de povara unei minciuni asumate. Fiindcă el minte şi ştie că minte. Intoxică şi ştie că intoxică. Dar o face pentru bani. Mulţi bani. El pretinde că e analist politic. De unde şi pînă unde? Am înţeles că e medic, dar nu-i convine să-şi facă meseria, fiindcă lumea medicală a început să cam tragă targa pe uscat. Mai bine slugă la mogul decît doctor fudul, dar cu burta lipită de şira spinării, başca primejdia unor provocări şi arestări. * Fostul ţărănist (năpîrlit în liberal) Daniel Barbu a bravat ulterior, la tembelizor: „Le-am spus că se poartă ca nişte neo-fascişti“. Incredibil, nu-i aşa? El distruge galerii romane, vechi de 1.900 de ani, inundă şi acoperă cu ape cianurate 10 biserici şi 12 cimitire, pîrjolind mediul înconjurător pe o rază de 200 km (în spaţiu) şi de 200 de ani (în timp) – iar tinerii care îndrăznesc să atragă atenţia sînt... neo-fascişti (?!). De unde atîta tupeu la scursura asta umană? Cine îi dă acestui avorton dreptul să aducă jigniri atît de grave unor tineri care, în fond, apără nu numai mediul înconjurător, ci şi Ţara? Acum şi-a semnat idiotul ăsta, cu capul turtit de forceps, condamnarea la tornade de scuipaţi în gură. * Foarte bună şi corectă atitudinea lui Cristian Pîrvulescu, la Antena 3, în scandalul gazelor de şist. În faţa unor papagali ciupiţi de americani, Mircea Geoană şi Radu Tudor, băiatul cu ţăcălie de ţîrcovnic a avut curajul să demaşte acuzaţiile ridicole, conform cărora cine se opune Chevronului a fi... omul ruşilor (?!). El a dat exemplul Franţei, care nu poate fi suspectată că face jocul Moscovei. * Pe aceeaşi temă, a lătrat şi maimuţa penală Ponta. În cîteva minute, el a zis, de nu mai puţin de 5 ori, că protestatarii au încălcat LINIA ROŞIE. Expresia e şterpelită de la Vadim, care a folosit-o în mai multe emisiuni televizate. Dar Jandarmeria şi Guvernul care încalcă LINIA ROŞIE ce trebuie să păţească? Acest Ponta are el, în buletin, o LINIE ROŞIE, asta e clar. Îi ţinea isonul prostul cu ifose Radu Stroe, care dădea asigurări ferme că el va respecta Legea. Care Lege mă, zăpăcitule? Aia care vă dă vouă, nişte golani fără căpătîi, dreptul să înnebuniţi un popor întreg şi să vindeţi străinilor, pe nimic, avuţia acestei ţări? Dar o asemenea Lege nu există! Aaa, v-aţi făcut-o voi, pe şest (pe şist) inventînd nişte justificări şi pretexte infantile, cum ar fi „independenţa energetică faţă de gazele ruseşti“. Ce japiţe! De unde-aţi apărut voi, mă, porcilor? Vă ascundeţi după firmele unor găşti politice – PSD, PNL, PC – dar, în realitate, voi sînteţi nişte bande interlope. * Tribunul a refuzat, categoric, mai multe invitaţii ale postului PSD-ist România TV de a participa la emisiuni contra lui Dan Diaconescu şi a OTV. Aţi văzut cîteva: aşa arătau demascările staliniste! Nu credeam că postul respectiv va practica linşarea acelora pe care dobitocul ăsta sinistru, Victor Ponta, îi percepe, în bezna minţii sale, drept duşmani ai săi. Unealta lui e ofiţerul SRI Sebastian Ghiţă. Îşi vor rupe gîtul, în curînd, amîndoi. * Pocitania penală Victor Ponta azvîrle cu şpăgi în stînga şi-n dreapta. Ca să ce? Ca să se dea jos din copac drept pe tronul lui Mihai Viteazul! Un exemplu: pentru că i-a deschis uşa la Joe Biden (Bideu), generalul Wesley Clark a încasat de la Maimuţa Mongolă o şpagă de 1.200.000 de dolari (sanchi, lobby). Dar microcefalul n-a dat din banii lui (şi are, vorba lui Shakespeare, Căcălău, Măria Ta!) – ci a dat din şpaga primită de el de la Chevron. Noi ne amintim că inventatorul lui politic, Adrian Năstase, a finanţat, în 2004, campania electorală a lui George W. Bush (care era şeful Casei Albe, nu adjunct!) cu 119.000.000 de dolari, fiind primit de acesta în Biroul Oval. Da? Şi la ce i-a folosit? După cîţiva ani, a ajuns la puşcărie. * La România TV, un corespondent, pe nume Marian Jinga, a zis: „Elevi de clasa a doişpea“. Acest dezacord e făcut şi de unii cu pretenţii, în primul rînd deputaţi, senatori, miniştri. Ce carte au învăţat oamenii ăştia? Ei nu se gîndesc că se uită copiii şi îşi creează reflexe proaste, crezînd că aşa e bine? Şcoală de hoţi şi de analfabeţi e Televiziunea, ca instituţie. * Autopsia făcută, în Secolul XVIII, unui nobil (mare gurmand) arată ce consumase acesta înainte de a muri. Atenţie mărită: 1) supă de viţel cu ierburi aromate; 2) varză albă, fiartă, cu carne de oaie; 3) momiţe de viţel uşor prăjite; 4) copanul şi pieptul unei raţe mici; 5) două ciocîrlii; 6) compot de mere cu pîine; 7) pere, struguri şi bomboane; 8) bere şi vin de Moselle. La scurt timp după masă, marele lacom a murit. La deschiderea cavităţii toracice s-au găsit nu mai puţin de 10 litri de lichid. S-a produs şi o ruptură de esofag. Aşadar, atenţie mărită, grăsanilor, dolofanilor, adipoşilor, pufoşilor: Vasile Blaga, Vasile Lupu, C.P. Piedone, Dorel Onaca, Dorin Cioabă, Mariana Cîmpeanu, Ion Aurel Rus, Viorel Hrebenciuc, Victor Iovici, Marius Marinescu, Norica Nicolai, Pavel Abraham, Aurelian (Relu) Constantin, Adrian Thiess, Ion Popescu (Meridian), Valer Marian, Liviu Pandele, Hanibal Dumitraşcu, Ion Suceavă, Adrian Năstase, Florin Salam ş.a.
* Ziarul „Tricolorul“ face ordine în presa română. Este, de departe, cel mai curajos, mai bine scris şi mai informat cotidian din ţară. Există oameni politici care nu-şi încep ziua de lucru pînă nu citesc această publicaţie. Dar, vorbă lungă – sărăcia omului. Iată sumarul ultimelor numere. JOI: „«Vizita bătrînei doamne», seria a II-a. Masonul iudeo-maghiar Étienne Davignon va primi de la Mugur Isărescu o şpagă de 500.000 de euro“; „Elena Udrea şi Cătălin Predoiu sînt... veri (?!)“ (Cornel Dan Niculae, fragment din cartea „Politica filo-siontă a României“); „Pungeşti vs. Pungaşi“; „Întîlnire secretă, la o vilă din Breaza, între ţiganul potcovar Gruia Stoica şi generalul pensionar Wesley Clark. Yankei pomanagii, căraţi-vă acasă!“. „Traian Băsescu a dat chix cu acaparea Antenelor lui Dan Voiculescu – acum încearcă, prin aceleaşi metode, să înhaţe Realitatea TV. Mafiotul mason Bogdan Buzăianu de ce nu e întrebat de nimeni de unde are atîţia bani?“; „Şi alte publicaţii ne dau dreptate. Chevron nu le ia pe şest, ci pe şist“ (Alexandra Crăciun, „Bursa“); „Un experiment al revistei «Enquirer»: 1 din 7 americani e gata să-şi vîndă sufletul Satanei (?!)“ (Petru Popovici); „Mizele secrete ale «regionalizării»“ (general Aurel Rogojan); „7 greşeli uriaşe care au schimbat soarta lumii“ (Marius Comper); „Un român a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia“; „Siria, liber la mîncat pisici, cîini şi măgari“; „Este nevoie de abstinenţă sexuală înaintea unei competiţii sportive?“ (Elizabeth Abbott); HOROSCOP; CALENDAR; REBUS (Paul Băgneanu). VINERI: „Hai la Ţară de vînzare!“ (pamflet inedit, de Corneliu Vadim Tudor); „Manipulare jenantă a unor televiziuni de ştiri. Ţara clocoteşte, dar postul securistului Sebastian Ghiţă îi dă zor cu Salam şi Cioacă (?!)“; „ULTIMA ORĂ. Adevăratul motiv pentru care procurorul şpăgar Victor Ponta l-a dat afară pe directorul Institutului Geologic al României“; „Ori transformăm politica în puşcărie, ori îi legăm fedeleş pe mafioţi“ (editorial de Maria Diana Popescu, Stuttgart); „Inundaţii în Sudul ţării. Apă de 2 metri şi oameni salvaţi cu bărcile în Piteşti“; „Uniunea  Europeană pune o primă frînă gazelor de şist: cum vor avea ţiganii din Pungeşti un cuvînt de spus asupra Proiectului (Jafului) Chevron“; „Pentru împrospătarea memoriei. Ion Ţiriac e un profitor“ („Libertatea“, 31 oct 2009);  „Minciuni ordinare ale Mafiei Americane. Democracy Institute: România s-ar putea întoarce în trena Rusiei dacă nu acceptă proiectul Roşia Montană (?!)“; „Surpriză colosală: SUA şi Rusia se aliază cu armele nucleare contra... asteroizilor!“; „Opt detalii interesante despre limbajul animalelor“; „Manivelă (Miron Mitrea) ar putea primi 7 ani de închisoare“; „O stenografă din Congresul SUA le face yankeilor un duş rece. America nu mai este «o naţiune a Domnului, ci reprezintă o casă divizat㻓; „Avertismentul geologilor privind o nouă Glaciaţiune pe Terra. «De 900 ani nu s-a mai întîmplat asta»“. LUNI: „Ginerele lui Ilie Sîrbu e un nebun periculos. Victor Ponta a primit de la Mafia Chevron şpagă de 1.200.000 de dolari ca să-şi aranjeze vizita de stat (de rahat) în SUA (?!)“; „ULTIMA ORĂ. Davai ceas, davai baston/ Dar mai rău e cu Chevron!“; „Am ajuns s-o vedem şi pe-asta... Preşedintele şi premierul României se iau la bătaie: cine e mai iute de mînă să dea mită?“; „Tribunul nu se odihneşte nici în week-end. Liderul PRM a participat la o emoţionantă festivitate a Federaţiei Române de Tenis (vineri) şi la o întîlnire a iubitorilor de animale, pentru adopţii de cîini (duminică)“; „Primarul Piteştilor, Tudor Pendiuc (PSD), nu-i prigoneşte numai pe cîini, ci şi pe oameni“ (Ana Pascu); „Mizele secrete ale «regionalizării»“ (editorial de generalul Aurel Rogojan, episodul 9); „Pildă creştină. In hoc signo vinces“ (Erich von Däniken); „SPORT. Simona Halep a cîştigat Turneul de la Moscova“. * Reproducem rezultatele anchetei din revista americană „Enquirer“: „Un reporter al revistei «Enquirer» a vrut să vadă cît preţ pun oamenii pe sufletul lor şi a hotărît să facă o anchetă. El oprea trecătorii şi le spunea: «Numele meu este Steve Coz, sînt trimis al Satanei şi vreau să-ţi cumpăr sufletul cu 10 dolari. Ceea ce trebuie să faci este doar
să semnezi acest <>». Şi, interesant, 1 din 7 americani chestionaţi a fost gata să accepte tîrgul, oferindu-şi sufletul lui Satan pentru numai 10 dolari. Un lucrător în construcţii din Atlanta a spus: «Oricum, eu tot în Iad mă duc. Aşa că este mai bine să merg mai bogat cu 10 dolari, sau cu nişte băutură». Altul, din Gary, a fost gata să vîndă sufletul soţiei, pe al mamei sale şi pe al copilului, la un preţ redus: 4 suflete cu 30 dolari. Un student din Boston a semnat contractul şi a primit banii, dar, după puţin timp, s-a întors, a adus banii înapoi şi a cerut să fie rupt contractul. El a fost foarte tulburat după ce a semnat contractul. Reporterul a spus că este dispus să-i restituie actul semnat, dar i-a pretins 11 dolari. Numaidecît a scos 11 dolari şi a primit actul înapoi. Cînd i-a prezentat oferta unui om sărac, acesta l-a privit fix şi i-a spus: «Sufletul meu este tot ce mi-a mai rămas!». Un altul i-a zis: «Mă mir că nimeni nu te-a împuşcat pînă acum». Am relatat aceste lucruri, ca să vă daţi seama ce puţin îşi preţuiesc unii oameni sufletul. Să fie de mirare că ajung în Iad? Bogatul din Locuinţa morţilor i-a zis lui Avraam că, dacă ar învia cineva din morţi, oamenii s-ar pocăi. Noi, însă, constatăm că nici în urma învierii unora - cazuri verificate de oamenii de ştiinţă -, păcătoşii tot nu sînt gata să creadă şi să se pocăiască. Domeniul vieţii de dincolo a fost neglijat şi tăgăduit de o seamă de oameni de ştiinţă, dar, astăzi, tocmai ei îl cercetează. Dr. Karlis Osis, directorul Departamentului de Cercetări al Fundaţiei de Parapsihologie din New York, a făcut investigaţii în această privinţă încă din anul 1961. Într-o monografie intitulată «Observaţii făcute de medici şi surori lîngă patul de moarte al pacienţilor», el spune că a trimis chestionare la 10.000 de doctori şi surori din Statele Unite, cerîndu-le să-şi consemneze observaţiile asupra muribunzilor. Medicii şi surorile au restituit chestionarele cu informaţii referitoare la moartea a 35.000 de persoane“. * Aşteptăm manifestări de solidaritate cu protestatarii din România ale activiştilor „Greenpeace“. * Unguroaica rea de muscă Mojica Ţaţoiu se amestecă şi în problema copiilor lui Florin Salam. E insuportabilă baba asta crăcănată! * Titlul săptămînii a apărut în „Jurnalul Naţional“ de vineri: „Chevron, gonit din Pungeşti“. Iar subtitlul e şi mai explicit: „Compania americană şi-a retras utilajele, iar Consiliul Local din Pungeşti a interzis explorarea gazelor de şist“. * Presa ne dă o veste bombă: „Andreea Marin s-a apucat de cîntat“. Pi turceşti sau pi moldovineşti? În orice caz, feriţi geamurile şi becurile, protejaţi-vă timpanele, băgaţi copiii în casă şi puneţi-le perna-n cap. Îi arată ea lu’ Ştefan, care rage ca un mitocan. * Cercetătorii de la Universitatea Harvard (Boston) au ajuns la o concluzie interesantă: cafeaua reduce riscul de sinucidere. În schimb, dacă bei prea multă, creşte riscul de ucidere, adică devii nervos cu nervii şi-ţi vine să-i iei la omor pe toţi. * Ce se mai aude de fiica lui Mişu Bîl-Bîl, Irina? A scăpat? După luptele de cocoşi, ce va mai organiza? Lupte de nemţi cu germani? * Un titlu amuzant dă Make (Florian Goldstein) pe pagina 1 a unui ziar pe care am uitat cum îl cheamă: „Dezgust cu mare pompă. Victor Ponta primeşte mulţumiri de la nimeni“. * Mass-media ne anunţă că o femeie de 67 de ani, din Vaslui, a fost muşcată de cîinii de la o stînă. Dar ce-o fi căutat o femeie în etate, singură, teleleu, la o stînă? Cîinii de-aia sînt cîini, să păzească şi să apere. Asta e o altă ,,bilă neagră” pentru presa ticăloşită: mereu şi mereu cîinii sînt de vină, orice s-ar întîmpla. * Aceeaşi presă mincinoasă şi rea, în mod gratuit, ne anunţă că o fetiţă de 3 ani a fost ucisă, pe zebră, de un şofer care făcea naveta pe ruta Năvodari-Constanţa, dar nu era atent, pentru că îşi număra banii la volan (?!). Acum, după mintea de retardaţi a lui Măiţă, Mîndruţă, Ţuţurigă, Tatoiu şi a altor primitivi sîngeroşi ar trebui să se dea o lege de ucidere şi a şoferilor, şi a zebrelor. Ăştia nu-şi dau seama că îi înjură lumea ca la balamuc? * Un titlu din ,,Click!”: ,,La 6 ani, un băieţel a băut pînă a intrat în comă alcoolică”. Precis că ăsta-i Băsescu. * Evident, Traian Băsescu a făcut o mare gafă prin neinvitarea lui Crin Antonescu la ceremonia depunerii jurămîntului de către ungurul înlocuitor de armean, Andrei Gere(a). Preşedinţia României nu e hogeacul lui, de la Golden Blitz, unde Nimfa din Pleşcoi i se juca la şliţ. Sigur, nu putem uita nici gestul care a provocat această măsură aberantă: cu cîtva timp în urmă, Crin Antonescu se cărăbănise de la Palatul Cotroceni taman cînd vorbea ăsta. Adică Băsescu. Este clar că s-a ajuns într-un punct mort, de vreme ce primul şi al doilea om în stat nu numai că nu-şi vorbesc, dar îşi dau la gioale pe unde apucă. Ce ,,relaţii instituţionale”? Ce ,,instituţii” reprezintă cei doi, din moment ce nu le respectă şi le tot privatizează? Aşa că are dreptate Ion Cristoiu cînd publică o pagină întreagă în ,,Evenimentul zilei”, cu titlul: ,,Ce-i asta? Unei bădărănii, Preşedintele României îi răspunde cu o bădărănie şi mai mare!”. Propunem să joace, amîndoi, în ,,Bădăranii”, de Carlo Goldoni (că tot zice Zbanghiul Naţional că el e „preşedinte jucător“).
* Escrocul Valeriu Ssstoica (zis Sîsîilă) are, la Drăgăşani, o podgorie imensă: 30 de hectare! Vă daţi seama cît înseamnă? Ceva nesfîrşit! Plantaţia şi conacul cică ar fi fost moştenite de nevasta traficantului de copii, de la nişte străbunici. Noi nu credem. Mai degrabă credem că, avocată fiind, ca şi recuperatorul Albinos, individa respectivă s-a dat peste cap şi a înhăţat averea cu pricina. * Adrian Cioroianu are gafa în sînge. La TVR 2, el a dat o rafală de greşeli, incalificabile pentru cineva care face caz că e... profesor universitar (se răsuceşte Nicolae Iorga în mormînt): ,,Ana Ipătescu i-a îmbărbătat pe bărbaţi” (bine că nu i-a înfemeiat); ,,Ca unul care merg prin licee” (acordul se face la persoana a III-a, deci ,,unul care merge”, nu ,,unul care merg”); ,,Voiau să-l huiduiască” (aiurea, corect se zice ,,să-l huiduie”). Nota 2, Cioroi mic şi slab de minte, treci în banca ta! * Isteria titlurilor cu ,,UITE” din foaia ,,Click!” este de nestăvilit. E limpede că avem de-a face cu nişte oameni bolnavi. Atîta prostie! Atîta sărăcie de limbaj şi de idei! Asta ne aduce aminte de strigătul ţîncilor mucoşi, din mahalale: ,,UITE, mamă, militarii!”. Dar, să exemplificăm: ,,UITE cum a ajuns Lara Flynn Boyle din «Twin Peaks»”; ,,UITE ce aparatură îşi doreşte copilul tău!” * Cea mai pocită ciumăfaie care poate fi văzută pe micile ecrane este una Aurina Petrea, de la staţia SRI-PSD România TV. Ce credeţi că a făcut individa asta născută bătrînă? Pur şi simplu, i-a hărţuit, sîmbătă, pe protestatarii din Pungeşti, cu întrebări securiste, de genul ,,Ştiţi ce se întîmplă aici?” şi ,,Cine sînt cei care vă susţin?” (sau ceva de genul ăsta). Vai, vai, vai, ce ruşine! Pentru asemenea mizerii îl avansezi tu pe Ghiţă la gradul de maior, Maior? (G.C. poate că vine de la Gold Corporation, mai ştii?). * Englezul John Clinton şi-a omorît nevasta, cu cuţitul, şucărit nevoie mare că n-o are mare, adică are penisul mic. Cei doi erau împreună de 24 de ani şi aveau doi copii. Şi aia, nebună, ce-o fi fost în capul său? N-a ştiut chestia asta de prima dată? Ăla era matol, băuse 10 beri şi, nici una, nici două, a făcut-o muşchi împănat. Ne apucă groaza la gîndul că unii bărbaţi din România ar afla, din gura femeilor, care e situaţia dotării lor. Iată o listă (sumară) cu persoane fără puţă, ori cu ea ca un ciucurel: Traian Băsescu, Victor Ponta, Gh. Funar, Mugur Ciuvică (ăsta sigur o are f.f. mică), Viorel Hrebenciuc, M.R. Ungureanu, Eugen Nicolăescu, S.R. Stănescu, Laszlo Tökeş ş.a. * Am rîs de ne-am ţinut cu mîinile de abdomenul burţii atunci cînd am aflat ce nume de familie au unii dintre compatrioţii noştri: Păsărică (1.600), Bucă (2.996), Coi (3), Mortu (581), Pipi (226), Curu (6), Boubătrîn (119, ăsta-i hingherul Zegrean!), Puţică (244), Regulatu (27), Sfîrc (16), Găinaţ (61), Bulan (7), Gunoi (50, probabil aşa se numea Tatoiu, dar şi-a schimbat numele), Jegu (90), Nespălatu (71, e clar că unul dintre ăştia e Crin Antonescu!), Găleată (276), Castron (25), Labă (880), Sulică (540), Muia (233), Oasenegre (109), Preşedinte (10), Ministru (22), Beţivu (219, alo, Băsescule, nu tresari?), Nebunu (850), Blegu (515), Lămîia (18). Există şi nume de botez naşparlii. Ne imaginăm cum i-a băgat popa în cristelniţă, zicînd pe nas: ,,Se botează robul (roaba) lui Dumnezeu 1) Poliţia (sînt 3), Facultatea (2), Farmacia (1), Semafor (1), Prostu (1)”. Iar părinţii ziceau aşa: ,,Prostule, ce dăştept eşti!”, sau ,,Semafor, să nu treci pe roşu!”, ori ,,Facultatea, iar ai rămas repetentă, facu-m-aş în...”; ,,Ah, Farmacio, stai cuminte, să-ţi facă nenea doctoru’ o injecţie în popou!”. Evident, şi filmul lui Sergiu Nicolaescu trebuie modificat, o replică celebră devenind: ,,Nu trage, dom’ Semaca, sînt eu, Semafor!”. * Mircea Badea face pamflete: ,,Bendeac, o curvă cheală!”. Totuşi, nu înţelegem din ce s-au luat la harţă aceşti băieţi, de altfel, foarte talentaţi? Din pricina lui Radu Banciu? Dar ăla-i un dobitoc sinistru, o curvă cu păr (nu cheală). Dar, ce ziceţi dacă Eugen Ionescu şi-ar fi intitulat piesa ,,Cîntăreaţa cheală” - ,,Cîntăreaţa bendeacă”? Mai putem broda şi pe marginea altor teme: ,,Io-s în deal şi Badea-n şes/ Gâdea are tignafes”. * O altă „cacofoană“ pe sticla tembelizorului: duminică, într-un reportaj realizat la Mitingul pentru Unirea Basarabiei cu România (dirijat de Traian Băsescu, dar nu din patriotism, ci ca să dea în Guvern) – o reporteriţă a postului Realitatea TV a zis „Oamenii pleacă către case“. Că-că. Nu îi mai dezvaţă nimeni pe aceşti tineri de cacofonii şi dezacorduri gramaticale? N-au nici un drept să apară la televizor şi să ţină predici de morală atîta timp cît ei sînt nişte repetenţi. Dar, de-ar fi vorba numai despre tineri... Mulţi indivizi cu pretenţii – chiar academicieni, miniştri, parlamentari, diplomaţi, bogătaşi – fac greşeli jenante. 

* LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. În perioada 21-24 octombrie (de luni pînă joi), preşedintele PRM participă la o nouă sesiune a Parlamentului European, la Strasbourg.

ALCIBIADE



REVISTA ROMANIA MARE nr 1212 - 21.10.2013